054e27b4-0361-44e7-89b7-cdbaebab5a60_930c9.jpg

Fiecare este liber să-și aleagă drumul în viață. Cel mai greu este însă când te naști amețit și mergi pe 7 cărări. De aici și lipsa de orientare în spațiu a numitului Călin Popescu Tăriceanu.

Gurile rele spun că nu a fost strălucit la școală. Era un elev de nota 4, căruia profesorii îi mai dădeau și câte un 5, ca să treacă clasa. De aici a apărut și prima dramă a vieții sale: să fie oricât, dar mai mult de 5. În materie de neveste mai are puțin și se autodepășește. Nu râdeți, că nu-i lucru ușor. 5 neveste înseamnă și 5 soacre. Ia spuneți, mai găsiți ceva de râs?

Revenind la pașii nesiguri de pe drumul vieții, nici alegerea carierei profesionale nu a fost lucru ușor. ”Călin file din poveste” a început să pășească pe podiumurile de modă. Cineva i-a spus că e frumușel, iar el a luat-o de bună și s-a făcut manechin. Noroc că nu a fost în aceeași generație cu Bote și Ciobanu, pentru că s-ar fi lăsat corupt (prins în mreje), iar acum nu se mai putea lăuda cu 5 neveste, ci cu minim 5 nevești. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Tot gurile rele spun că a defilat și pe la Moscova. Nu pe podium, ci pe culoarele unor servicii, trimis special al serviciilor de la noi. Cum poveștile de genul ăsta sunt clasificate, iar noi nu punem bază pe speculații abjecte, mergem mai departe și îl descoperim după revoluție ca tânăr liberal, alături de un alt sărac și nesecurist, Dinu Patriciu, Dumnezeu să-l odihnească atunci când va fi cazul. Rușine, Dinu Patriciu! Deocamdată am ceva îndoieli că nu se odihnește prin propria voință. Călin s-a apucat de afaceri. Nu întrebați de unde a avut capital, pentru că riscați să mâncați bătaie de la securiștii care nu și-au primit lefurile aferente lunii decembrie 89. Dacă nu mă credeți, întrebați-l pe Cataramă. Și Patriciu și Tăriceanu erau prieteni la cataramă. Mă gândesc că știe el ceva.

Știți cum se spune: ”nu întreba cum am făcut primul milion!” Restul au venit din Radio Contact, din Citroen, din taxele auto ilegale, care acum se restituie pentru că la inițiativa lui Călin au fost instituite abuziv. Stați liniștiți că nu o să plătească pentru marele atentat la buzunarul românilor. Hai, mă, că nu suntem veniți cu personalul de 6.45! Taxa auto, indiferent de denumirile căpătate, a fost impusă pentru a stimula vânzările de autovehicule noi, unde omul avea interes. Călin nu a avut vreo mătușă, pe care să o moștenească, nici nu și-a turnat vreo rudă plecată în străinătate. Nu de alta, dar conform atribuțiunilor de serviciu, ar fi fost nevoit tot el să se ocupe de sesizare. 

Și dacă în afaceri a prosperat, în viața privată a excelat. Numeric vorbind, Călin a rupt stocurile de saltele Relaxa și Elvila pe 30 de ani. Era atât de potent, încât s-a temut să nu fie acuzat de partenerele de viață că le abuzează sexual. Cum simțea că obosea una, cum o elibera din chingile conjugale. Cu kilometrajul dat peste cap și cartea service rătăcită, fugeau săracele pentru a face loc altor doritoare, care nu intuiau ce tăuraș se ascunde în vajnicul liberal. Oficial, Călin a ajuns la a 5-a nevastă. Neoficial, toate cele 5 au ajuns la capătul puterilor. Omul nu și-a găsit norocul. Are tot timpul din lume. Abia a împlinit 67 de ani. Ba chiar arată bine. L-am văzut într-o poză recentă și nu îi dai mai mult de 7. Până la urmă e viața personală și nu trebuie să ne intereseze. Dacă eram prieteni, cu siguranță ne-am fi certat, nefiind dispus să plătesc daruri de nuntă, fără număr... fără număr...  

Ceea ce ne interesează este viața politică. Este publică, pentru că domnul Tăriceanu este plătit din bani publici. Din punct de vedere electoral Călin este privilegiat. Ce politician pleacă din start cu un număr considerabil de voturi, doar de la neveste și diverse cumetre. Ar trebui să se dea o lege, să interzică nevestelor și amantelor să mai voteze pentru consort sau concubin. Nu e fair. În cazul lui Tăriceanu, procentul ar scădea de la 4 la 0,4%. 

Ca aliat, unii spun că ar fi o ”parteneră ușoară”. Nu puteam să spun curvă politică, pentru că suntem un ziar serios și suntem foarte atenți la limbaj. Tăriceanu a intrat în toate combinațiile posibile și din toate a ieșit prin divorț. Singurul pe care nu l-a ... cum a vrut a fost Băse. Era și normal, pentru că a dat de unul mai ceva ca el. Și Băse a vrut să-l..., dar a mai apărut o panaramă politică în dispută și a tranșat situația în parlament: mașinăria de vot a PSD, partid aflat atunci în opoziție. Așa se face că a rezistat cu un guvern minoritar, deși avea un președinte ostil sexual.

Într-un final, după divorțul din alianța PNL-PD, Călin a pierdut și lada de zestre cu voturi de la PNL. Nu-i bai, și-a zis, apucându-se să-și construiască o lădiță mai mică, în fapt un copârșeu pseudoliberal, pe care l-a botezat ALDE. A funcționat, ca alternativă la istoricul PNL, care nici acum nu a înțeles că era înțesat de securiști de dreapta, mai ceva decât e înțesat PSD-ul cu bagabonți. Cert e că s-a combinat Călin cu dragostea Mihaelei, rect(e) Mircea Geoană, apoi cu creația lui Geppetto, Victor Ponta, ulterior cu insularul belineanean, Liviu Dragnea. După patru combinații tip LGBT, Călin a dat peste ce-a de a cincea, în sfârșit... o femeie. Gospodină desăvârșită și clar neconflictuală, Viorica Vasilica nu i-a putut face nici ea față potentului Călin. Au început să se certe pe motiv că în relația lor fiecare voia să stea deasupra. Călin nu a acceptat să nu fie chial el misionarul, așa că și-a băgat divorțul în ea de relație și a plecat, târând după el copârșeul în care abia mai poate îngropa 4% din liberalismul de tip social-democrat. 

Rămas fără acoperiș deasupra capului, Călin s-a întors la una din vechile povești de dragoste, la Victoraș. Înalt e, nasul îi devine erectil de câte ori dechide gurița, ce să mai... o partidă bunicică. Îl iartă și pe Daniel, mâna dreaptă pro-pontintistă, uitând că l-a făcut ”ramolit politic”. Era și el nervos și oricum vorbește gura fără el, din 5 în 5 ani, pentru că asta-i frecvența cu care cuvântă politic. 

Călin a renunțat la candidatura la prezidențiale. Păcat! Ar fi ieșit din prima. Din cursă, nu președinte. Îl va susține pe cel pe care MARELE GHEORGHE DINICĂ l-a făcut celebru. 

Aceasta a fost povestea romanțată a lui Călin. Și nu uitați: ”Mâna politică întinsă, care nu spune o poveste, nu primește voturi de pomană!”

054e27b4-0361-44e7-89b7-cdbaebab5a60_98c89.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg