recursul-compensatoriu-e1547454544537_d4aed.jpg

Comisia juridică a Camerei Deputaților a fost convocată, de urgență, la solicitarea Opoziției, pentru a dezbate Legea recursului compensatoriu. Comisia a lucrat, în paralel cu plenul.

„Am încercat să găsim și o soluție de mijloc și am propus astăzi în cadrul Comisiei juridice acel amendament, preluat dintr-un proiect de lege aflat la sertar din 6 aprilie, prin care solicităm ca cei care comit infracțiuni violente, cei care exploatează minori să nu mai beneficieze de prevederile legii recursului compensatoriu”, a declarat Florin Roman, deputat PNL.

„Sesiunea extraordinară a fost solicitată tocmai pentru abrogarea legii recursului compensatoriu. În momentul de față, când vorbim, în România sunt eliberați infractori, poate infractori periculoși condamnați pentru crimă, sau pentru viol sau pentru alte infracțiuni periculoase.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Urgența era evidentă pentru toată lumea. PSD se ascunde sub tot felul de pretexte procedurale care n-au nicio legătură cu realitatea. Regulamentul permitea discutarea acestuia proiect. PSD nu mai are juriști care se pricep, ori e la fel de grav că încalcă cu bună știință legea și Constituția”, a completat Stelian Ion, deputat USR.

Aproape 20.000 de deţinuţi au fost eliberaţi în perioada 2017-2019 în baza recursului compensatoriu, potrivit unor date transmise de ANP către Ministerul Justiţiei. Dintre aceştia, 191 erau condamnaţi de trafic de minori, 566 pentru viol şi 73 deţinuţi erau condamnaţi pentru omor calificat.

sursa digi24

recursul-compensatoriu-e1547454544537_01930.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg