psd_umbra_465x390_82480300_49102.jpg

Mulți analiști au asimilat ruperea alianței PSD-ALDE unui cutremur politic. În realitate, vorbim despre o alinață care abia dacă deține un sfert din scena politică românească. Cu toate acestea, alianța este cea care a guvernat România în ultimii ani.

Tăriceanu a părăsit barca în derivă a guvernării. Asta nu îl face nici mai bun, nici nu îl curăță de păcatele unei alianțe toxice, care a nenorocit economia României. Și nu o spune oricine, ci chiar Tăriceanu, care a vorbit deja despre o gaură de 9 miliarde de lei, sumă pe care construcția bugetară nu o acoperă.

Cu toate acestea, PSD-iștii nu vorbesc despre un dezastru economic, ci despre trădări. Preocuparea lor pare să fie exclusiv puterea ca instrument, nu efectele guvernării.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În spatele ușilor închise, ceu din PSD au analizat la CEx oportunitatea rămânerii la guvernare sau pe cea a plecării, sperând să mai salveze ceva din imaginea grav afectată de măsurile haotice, bazate pe pomeni electorale.

Viorica Dăncilă: ”În spatele acestor mișcări e Victor Ponta. Nu putem să ieșim de la guvernare. Puterea se câștigă, nu se dă! Trebuie dați afară toți cei din ALDE.”

Eugen Teodorovici: ”Trebuie făcut un calcul pragmatic dacă e mai bine să ne retragem noi sau să fim dați jos. E greu de crezut că vom păstra guvernarea!”

Marcel Ciolacu: ”PSD în Opoziție păstrează majoritatea cu ALDE și putem juca. Trebuie lăsată o ușă deschisă cu ALDE!”

Lia Olguța Vasilescu: ”E de analizat dacă e mai bine să ne retragem și să-i lăsăm ca pe Cioloș.”

sursa stenograme digi24

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg