psd_umbra_465x390_82480300_49102.jpg

Mulți analiști au asimilat ruperea alianței PSD-ALDE unui cutremur politic. În realitate, vorbim despre o alinață care abia dacă deține un sfert din scena politică românească. Cu toate acestea, alianța este cea care a guvernat România în ultimii ani.

Tăriceanu a părăsit barca în derivă a guvernării. Asta nu îl face nici mai bun, nici nu îl curăță de păcatele unei alianțe toxice, care a nenorocit economia României. Și nu o spune oricine, ci chiar Tăriceanu, care a vorbit deja despre o gaură de 9 miliarde de lei, sumă pe care construcția bugetară nu o acoperă.

Cu toate acestea, PSD-iștii nu vorbesc despre un dezastru economic, ci despre trădări. Preocuparea lor pare să fie exclusiv puterea ca instrument, nu efectele guvernării.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În spatele ușilor închise, ceu din PSD au analizat la CEx oportunitatea rămânerii la guvernare sau pe cea a plecării, sperând să mai salveze ceva din imaginea grav afectată de măsurile haotice, bazate pe pomeni electorale.

Viorica Dăncilă: ”În spatele acestor mișcări e Victor Ponta. Nu putem să ieșim de la guvernare. Puterea se câștigă, nu se dă! Trebuie dați afară toți cei din ALDE.”

Eugen Teodorovici: ”Trebuie făcut un calcul pragmatic dacă e mai bine să ne retragem noi sau să fim dați jos. E greu de crezut că vom păstra guvernarea!”

Marcel Ciolacu: ”PSD în Opoziție păstrează majoritatea cu ALDE și putem juca. Trebuie lăsată o ușă deschisă cu ALDE!”

Lia Olguța Vasilescu: ”E de analizat dacă e mai bine să ne retragem și să-i lăsăm ca pe Cioloș.”

sursa stenograme digi24

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg