YzE2M2IyZTNiODk4ZTQ2YjRhNTJkZTBkY2My.thumb_663c9.jpg

Călin Popescu Tăriceanu își dorește să fie președinte. Rezultatul de la europarlamentare, sub pragul accederii în P.E. a fost semnalul că nici la locale sau generale nu are prea multe șanse, caz în care a început să-și reevalueze strategia politică.

PSD i-a refuzat șansa de a candida la prezidențiale din partea actualei alianțe guvernamentale. Era previzibil ca un partid puțin mai mare să nu accepte să susțină candidatul unui ajuns minuscul în preferințele electoratului... chestie de orgoliu plus alte interese. La acestea se mai adaugă și cota lui Tăriceanu, deloc dătătoare de speranțe pentru un tur doi cu șanse reale.

Liderul ALDE a început să pună condiții pentru a rămâne la guvernare, condiții pe care psd-iștii nu aveau cum să le accepte în integralitate, considerându-le elemente de șantaj politic. Tăriceanu a început să curteze miniPSD-ul, respectiv partidul lui Victor Ponta, Pro România. Nici aici nu are prea mare succes. Fost membru ALDE, plecat de acolo cu scandal și aterizat la Ponta, Daniel Constantin a susținut că Tăriceanu este „un rebut politic”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cel mai savuros în declarații este însă fostul premier Mihai Tudose, căruia poate îi lipsesc multe, dar nu și simțul umorului, uneori dus la limita umilirii adversarului:

„Ce-i graba asta cu alianța? Nu ieșim din spital și ne punem pe alergat, nu-i deloc sănătos! După guvernarea asta impotentă și cu mari probleme, ar fi firesc ca Tăriceanu și ALDE să se mai odihnească un pic, să-și vină în fire.

Vă asigur eu că dacă PSD i-ar fi susținut candidatura la Cotroceni, domnul Tăriceanu ar fi insistat pretutindeni că guvernarea PSD-ALDE este minunată și e ruptă din cer. Acum însă, fiindcă PSD nu-i susține candidatura, domnul Tăriceanu a descoperit că guvernarea este, citez din dânsul, impotentă.”, a declarat liderul Pro România.

De reținut și că nu domnul Tăriceanu s-a dezis de Liviu Dragnea și de toate pe care le-a făcut acesta, ci Liviu Dragnea a fost nevoit să plece într-o vacanță mai lungă. În vremea domnului Dragnea, domnul Tăriceanu nu credea că guvernarea PSD-ALDE era impotentă, toate mergeau frumos și bine.”, a mai spus fostul premier.

YzE2M2IyZTNiODk4ZTQ2YjRhNTJkZTBkY2My.thumb_ea900.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg