PTQ0MCZoYXNoPThmMzg0ZDQxMTYxNDUwZjcwMTI3Y2NjYzY1OWE0NjVk.thumb_df4a3.jpg

„Am strâns numărul de semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare la Camera Deputaţilor! Răspunsul PSD la recenta solicitare a PNL de a convoca sesiunea extraordinară a fost, cum era previzibil, nimic”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

117 deputaţi ai PNL, USR, PMP şi Pro România au semnat pentru convocarea sesiunii extraordinare în perioada 26 – 30 august.

Aceștia cer să se discute abrogarea Legii recursului compensatoriu şi a OUG 51/2019, precum şi respingerea OUG 114 şi a Legii amnistiei şi graţierii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Concret, vor fi dezbătute următoarele probleme ale unor acte normative:

1. Abrogarea recursului compensatoriu, în urma căruia un număr alarmant de 19 000 de infractori au ieşit din închisorile României. Mulţi dintre aceştia au recidivat deja şi s-au întors în spatele gratiilor. Şi mai mulţi însă sunt în continuare în libertate şi reprezintă un pericol real pentru cetăţeni. 
2. Abrogarea Ordonanţei 51/2019 care scoate transportul rutier interjudeţean de persoane din sfera serviciilor publice. Această Ordonanţă a fost atacată inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constituţională, care a întărit faptul că transporturile rutiere de persoane sunt şi trebuie să rămână în continuare servicii publice.
3. Respingerea OUG 114 - Ordonanţa lăcomiei PSD- ALDE, care a aruncat în aer cursul leu/euro, care a sărăcit populaţia, care a blocat creditarea şi a sărăcit investitorii.
4. Respingerea Legii privind amnistia şi graţierea, ascunsă la Comisia Juridică şi care poate oricând să lovească din nou, în favoarea infractorilor.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg