fbpx

66841841_1385410571614168_6545364923122188288_n_f8fb3.jpg

Într-o postare pe pagina de facebook, deputatul PMP de Prahova, Cătălina Bozianu, critică decizia premierului Viorica Dăncilă privind tronsonul de autostrada Comarnic-Brașov.

”Am luat act cu stupoare de anunțul premierului Viorica Dăncilă privind realizarea tronsonului de autostradă Comarnic-Brașov prin finanțarea cu credite garantate de statul român, în locul parteneriatului public-privat (PPP), prevăzut inițial.

Am fost și sunt împotriva contestabilei proceduri PPP, din rațiuni care țin de costuri, de transparență a finanțării și de eficiență a derulării lucrărilor, însă garanțiile de stat reprezintă o variantă și mai rea.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mai întâi, potrivit doamnei Dăncilă, lucrarea va fi realizată de același consorțiu turco-chinez selectat pentru parteneriatul public-privat. Acesta va putea contracta credite cu nemiluita având în spate garanțiile oferite de statul român.

Or, nimeni nu ne garantează nouă, cetățenilor plătitori de taxe și impozite, că aceste credite vor fi utilizate corect în construcția autostrăzii și, mai ales, că vor fi rambursate vreodată.

Atunci când beneficiază de garanții guvernamentale, firmele nu se grăbesc să-și achite creditele, iar cei care plătesc sunt, până la urmă, cetățenii. Așadar, Viorica Dăncilă aruncă autostrada Comarnic-Brașov din lac în puț...”

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg