Moțiune simplă la Senat, împotriva ministrului MAE Teodor Meleșcanu

0
melescanu_b21e4.jpg

melescanu_b21e4.jpg

Moţiunea simplă este intitulată „26 mai vă cere demisia, domnule Meleşcanu!” și a fost iniţiată de PNL, USR şi PMP. Aceasta urmează să fie dezbătută şi votată marţi în plenul Senatului.

Principalele paragrafe din textul moțiunii:

”Ce s-a întâmplat, în 26 mai, la secţiile de votare din diaspora a fost picătura care a umplut paharul. Nu mai putem tolera proasta gestionare a MAE, a acestui minister-far responsabil de dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi multilaterale şi de imaginea României, acest minister care suferă cumplit din cauza domnului Meleşcanu. (…) Aţi eşuat lamentabil şi irevocabil în faţa cetăţenilor acestui stat în a le asigura dreptul fundamental de vot pe 26 mai. Vă cerem formal şi explicit să vă daţi demisia, domnule Meleşcanu!

Orice fărâmă de încredere din partea noastră faţă de dumneavoastră s-a spulberat pe 26 mai şi astăzi vă anunţăm că aţi rămas fără partener pe ringul de dans.

Aţi dat vina pe ambasadori pentru proasta organizare din 26 mai în loc să vă asumaţi responsabilitatea. (…) Votul anticipat la toate tipurile de alegeri şi votul electronic sunt doar două dintre instrumentele atât de necesare pentru buna desfăşurare a votului pentru cetăţenii României.

Aţi avut mereu o poziţie oscilantă în relaţia României cu Federaţia Rusă. (…) Aţi declarat că doriţi o relaţie mai bună cu eternul mare vecin al nostru din Est, care are o poziţie ‘rigidă’ faţă de România din cauza apartenenţei noastre la Uniunea Europeană şi la NATO.”

melescanu_67166.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău