Opoziția va depune moțiune de cenzură împotriva guvernului. Doar că opoziția e praf…

0
protest-parlament.3c1gshomfv-678x381_d34fb.jpg

protest-parlament.3c1gshomfv-678x381_d34fb.jpg

Îmbătați de rezultatele de la europarlamentare, liderii opoziției s-au apucat de planuri. Cum ele nu coincid și mai toți au puțin peste 20%, ceea ce urmează este de speriat. Dacă nu ar fi fost vorba despre consecințe grave, atunci ar fi fost de râs.

Să răstorni guvernul PSD-ALDE este o dorință de înțeles. Se poate realiza prin moțiune de cenzură. Nu rezultatul de la europarlamentare este cel care dă greutate votului din Prlament, ci rezultatul de la alegerile generale. Chiar și așa, opoziția avea datoria să încerce. Este însă necesară coagularea, lucru care pare greu de realizat.

Care sunt impedimentele? PNL a anunţat că un guvern nou nu poate să se afle în logica unei guvernări normale ci în cea a unui guvern de tranziţie „care să oprească acest dezastru în economie şi apoi să ducă economia în direcţia corectă”. USR insistă să refuze guvernarea Pro România este singura formațiune care a anunțat caă are un nume de premier, nu și un program de guvernare. 

Presupunând că moțiunea ar trece, USR refuză să guverneze în perioada de tranziție de până la alegerile generale, ceea ce denotă că pentru această formațiune este important doar calculul politic, imaginea și nu nevoile românilor. Felicitări pentru abordare! Mai rar așa oameni responsabili, cu dragoste de țară…

Victor Ponta are un nume de premier, dar și procente cât degetele de la o mână. Mai are și păcatele din vremea în care a fost premier. Cum ar fi ca România se se întoarcă cu 3-5 ani în urmă? 

În privința PNL, creierul economic al partidului, senatorul Florin Cîțu, aruncă pe piață varianta în care liberalii să vină să dreagă busuiocul, cu titlul de perioadă de tranziție, pentru că știți deja povestea grelei moșteniri, a dezastrului făcut de ceilalți. Concret, vrem să fim, dar să nu vă supărați pe noi și să nu ne mai votați, pentru că nu noi suntem de vină. Alți bărbați politici adevărați…

Cât dspre UDMR… uite de asta își bat joc de România și de români, pentru că din nou se va negocia cu ei.

protest-parlament.3c1gshomfv-678x381_dbbca.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău