785417-1558968117-dancila-maine-am-convocat-bpn-si-cex-al-psd_66865.jpg

Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, vineri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că majoritatea a decis să fie organizat congresul la finalul lunii iunie.

Viorica Dăncilă s-a referit la stabilirea candidatului pentru alegerile prezidenţiale,” la realizarea unui proiect politic în care să fie luate în calcul şi alte categorii sociale decât cele prevăzute în programul de guvernare, dar şi la faptul că trebuie legitimitate pentru conducerea partidului care să-şi asume rezultatele alegerilor prezidenţiale.”

Dăncilă a spus că îi pare rău că Paul Stănescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte executiv, Ea a precizat că acesta va activa în cadrul partidului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Marian Oprişan a declarat că în orice ţară civilizată atunci când un partid rămâne fără preşedinte se face congres într-o săptămână şi că nu se poate sta cu interimat la nesfârşit.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că trebuia o analiză mai aprofundată şi asupra trecutului şi planuri concrete pentru viitor, de aceea ar fi preferat un congres mai târziu.

Ministrul Economiei, Nicolae Bădălău, a declarat că o susţine pe Viorică Dăncilă pentru funcţia de preşedinte al PSD, dacă premierul îşi va depune candidatura. Bădălău crede că cine va candida la alegerile prezidenţiale din partea social-democraţilor trebuie să fie un intelectual cu vederi de stânga.

Congresul partidului va avea loc în 29 iunie, Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Marcel Ciolacu s-au opus.

sursa declarații: news.ro

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg