A început șobolaniada politică! Un fost deputat PSD a anunțat că va activa în grupul PNL

0
bdc9ebcc06c41bc87c7003fe748daa22.1200x1200_12188.jpeg

bdc9ebcc06c41bc87c7003fe748daa22.1200x1200_12188.jpeg

Nimic nou sub soare. Am asistat de atât de multe ori la migrațiile politice, încât sunt ușor de anticipat momentele în care se intensifică.

Dezastrul PSD-ului la votul pentru europarlamentare și încarcerarea liderului a făcut din această formațiune politică una mai puțin frecventabilă. De parcă nu ar fi aceeași Mărie, dar cu altă pălărie, mulți s-au dus către clona PSD, respectiv partidulețui lui Ponta, o creație a laboratoarelor de făcut bani în perioada în care acesta era premier și șef la partidul mamă. Cert este că Ponta a demonstrat că revenirea la matcă a fost doar o chestiune de timp, unul foarte scurt.

O altă opțiune pentru migratorii din barca PSD ar fi PNL-ul. Este partidul care deși a obținut cel mai mare scor de când există, se îmbată acum cu apă rece, crezând că victoria îi aparține, nu că românii au dar un vot anti-PSD-ALDE. Naivitatea îi va costa scump pe liberali, cei care acum au și început să anunțe măsuri mai puțin populare și să bată câmpii cu exaltare, vezi cazul Rareș Bogdan. 

PNL-ul rămâne totuși o destinație pentru psd-iștii migratori, pentru că partidul este pe val. Vom mai discuta pe această temă, în momentul în care valul se va sparge la mal. Circul în interior a început deja. Un exemplu care ar trebui să le dea de gândit este cel al scorului obținut la Cluj, repectiv o înfrângere în fața USR. Orban a început să glăsuiască despre analize, în care cu certitudine nu se va scoate vinovat. Dacă ar da totuși dovadă de luciditate, și-ar pune problema propriei imagini, în condițiile în care Emil Boc are o cotă de popularitate de 75%. Ce se poate deduce de aici? Doar atât: clujenii nu au dat doi bani pe PNL, pe Rareș Bogdan care este unul de-al lor, pe Ludovic Orban. Acolo se face diferența: cel care își vede de treabă și se implică în comunitate versus cei care bat câmpii la modul populist. Ar fi minunat ca liberalii să-l atace pe Boc pentru scorul slab al partidului la Cluj, nefiind însă pentru prima oară când liberalii manifestă tendințe sinucigașe. 

Cam în acest context se produce migrația, pe nisipuri mișcătoare. Fostul social-democrat Alexandru Andrei a anunțat, pe Facebook, că va activa în cadrul grupului deputaților PNL. Acesta a afirmat că acțiunea sa nu a fost o mișcare în urma unor „calcule politicianiste” și a precizat că nu este un oportunist. 

Omul s-a scuzat din start, iar oamenii îl cred… „Din respect față de giurgiuveni vreau să anunț public că începând de luni, 3 iunie, voi activa ca deputat al grupului parlamentar al Partidului Național Liberal. Nu am făcut această mișcare politică în urma unor calcule politicianiste, nu sunt un oportunist. Sunt un politician vertical, mi-am dat demisia din PSD de acum câteva luni pentru că mi-am dat seama de atunci că linia măsurilor adoptate de partid nu mai coincide cu mandatul care mi-a fost încredințat de giurgiuveni, prin votul lor, din 2016.”

Cu certitudine veți mai afla despre ”eroii” din actuala guvernare, psd-iști sau alde-iști, care vor spune cum au luptat cu hidra, cu dictatorul Dragnea și cum nu au reușit să îl doboare, deși s-au străduit din răsputeri. 

Ce faceți, ”dragi” liberali, îi primiți? Să nu vă mire dacă, la următoarea rundă de alegeri, o să vă duceți după fostul coleg Tăriceanu, cel care are acum mai puține procente decât are alcool berea ieftină.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău