60351012_1329997743822118_4341495952322854912_n_3ac2b.jpg

Cătălina Bozianu, deputat PMP Prahova, își exprimă nemulțumirea și condamnă ”manifestările antiumane” din timpul mitingului PSD de la Iași. 

”Condamn ferm manifestările antiumane ale „protestatarilor” de la Iași. Minciuna pesedistă nu poate fi învinsă prin batjocorirea oamenilor care cred în ea

La sfârșitul săptămânii trecute, niște imagini revoltătoare făceau înconjurul media și al rețelelor de socializare. Grupuri de tineri „protestatari” umileau oameni în vârstă aduși la mitingul PSD de la lași, aruncând în ei cu bancnote de un leu și cu resturi alimentare. Totul, într-o atmosferă de batjocură, de dispreț, de ură. Aceleași răutăți însoțeau imaginile și pe rețelele de socializare online, unele dintre comentariile anti-pesediștilor mergând până la a spune că vom scăpa de PSD și că lucrurile vor merge ca pe roate în țară abia atunci când generația reprezentată de bătrânii aduși la miting va dispărea fizic. Această nebunie este parte dintr-un fenomen pe care l-am semnalat public de mai multe ori în declarațiile mele politice: degradarea discursului public, a limbajului și a relațiilor interumane în politica românească. Mediul politic a ajuns atât de jos, încât unii dintre noi nu îi mai consideră oameni pe cei care au o altă opinie sau o altă opțiune decât ei. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ca membru al unui partid de opoziție și ca un critic constant al guvernării Dragnea-Dăncilă, nu pot să nu remarc cât rău face opoziției acest tip de manifestări. Pentru că, în loc să ne întrebăm cine sunt acei vârstnici târâți la mitingul PSD, cum sunt ei în realitate, ce așteptări au ei de la cei pe care îi votează, noi alegem, de cele mai multe ori, să gândim și să acționăm în virtutea acelorași stereotipii care i-au făcut pe aroganții derbedei „protestatari” de la Iași să se creadă îndreptățiți să-i umilească. În ultimii ani, am bătut în lung și-n lat orașele și comunele prahovene și i-am cunoscut personal pe mulți dintre acești vârstnici. În marea lor majoritate, ei nu sunt, așa cum unii dintre noi s-au obișnuit să-i eticheteze în mod fals, „asistați sociali”, „pomanagii”, „proști care-și vând votul pentru o pungă de făină”. Bătrânii aceștia sunt oameni care au muncit cum au putut o viață întreagă, fără ca munca să le fie recunoscută sau recompensată la justa ei valoare, care, de multe ori, s-au lăsat păcăliți și care, de cele mai multe ori, nu s-au bucurat de respectul, de prețuirea pe care, poate, le-ar fi meritat. PSD i-a câștigat ca votanți nu atât cu pomeni electorale, ci mințindu-i că-i prețuiește și că are grijă de ei mai mult decât alte forțe politice. 

De multe ori, partidele de opoziție îi împing ele însele în brațele PSD, tratându-i cu indiferență ori chiar cu un dispreț similar celui manifestat la Iași. Este o mare greșeală. Acești oameni pot fi câștigați dacă le arătăm grijă, respect și prețuire reale, autentice, opuse păcălelii pesediste. Un prim pas pe care îl putem face noi, reprezentanții opoziției, este delimitarea și condamnarea fermă a manifestărilor antiumane de la Iași. De asemenea, cred că avem datoria să stopăm nebunia din discursul public, atacurile politice care dezumanizează și înjosesc. Pentru că minciuna pesedistă nu poate fi învinsă prin batjocorirea celor care cred în ea, ci prin efortul de a le demonstra și de a-i convinge pe acești oameni că sunt prizonierii ei.” se arată pe pagina de facebook a deputatului prahovean

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg