PNL a făcut denunț penal, acuzându-l pe ministrul Teodor Meleșcanu de ”impiedicarea dreptului la vot in diaspora”

0
melescanu-pensie_0b4f8.jpg

melescanu-pensie_0b4f8.jpg

PNL a depus, vineri, un denunț penal la Parchetul de pe langă ÎCCJ împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, pe care îl acuză că a împiedicat cu premeditare exercitarea dreptului la vot pentru mii de cetățeni români din diaspora, infracțiunea fiind pedepsită cu închisoarea în Codul Penal.

„Au fost abuzuri savarsite cu premeditare, ceea ce constituie elementele unei infractiuni care trebuie pedepsite”, a declarat Ionel Danca, purtatorul de cuvant al PNL.

Liberalii au depus la Parchetul General si „probe in sustinerea acuzatiei”, a spus Danca, ele evidentiind „intentia autorului, ministrul Teodor Melescanu”.

„Ce s-a intamplat duminica arata o ura a celor din PSD si din ALDE, care, stiind ca nu vor obtine niciun folos din votul romanilor din strainatate, au incercat sa impiedice sub toate formele exercitarea acestui drept de vot”, a mai spus Ionel Danca, subliniind ca „fapta savarsita de Teodor Melescanu a fost una cu intentie, pentru obtinerea unor foloase, pentru el sau pentru partidul din care face parte”.

Purtatorul de cuvant al PNL a punctat ca incalcarea dreptului fundamental la vot pentru atatea mii de romani „prin orice mijloace” se pedepseste cu inchisoarea in Codul Penal.

sursa declarații ziare.com

melescanu-pensie_552a7.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău