c800x800_oprisan_9a9e1.jpg

Ședința de reorganizare a PSD indică o îndepărtare de liniile trasate de Liviu Dragnea. Rămâne de văzut în ce măsură lupul își poate schimba și năravul, nu doar părul. Va funcționa strategia prin care cred că vor fi iertați dacă își toarnă cenușa pe cap?

"Alegerile le-a pierdut PSDragnea, acum e un alt PSD", a declarat liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan. El a spus că ”social-democraţii au înţeles mesajul transmis de alegători la alegrile europarlamentare, inclusv de diaspora, faţă de care "PSD a greşit".

În ceea ce priveşte justiţia, Oprişan a ţinut să sublinieze că "discuţia despre justiţie în PSD a încetat" şi că justiţia trebuia să fie indepenendentă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Tensiunile interne din PSD sunt însă la cote mari. Primarul Bacăului spune, marţi, într-o postare pe Facebook, că este momentul ca PSD să înţeleagă mesajul transmis de oameni, iar partidul trebuie să plece de la guvernare.

"Cred că poporul a spus Partidului Social Democrat suficient. Este momentul să înţelegem mesajul pe care ni l-au transmis oamenii. Clar şi transparent cetăţenii spun că noi trebuie să plecăm de la guvernare. Cred că este momentul să recunoaştem că acesta nu a fost un simplu vot, iar europarlamentarele din 2019 au echivalenţa unor alegeri parlamentare. Acest vot ne delegitimează pentru a conduce Guvernul României", afirmă Cosmin Necula (PSD).

Necula îi atacă pe lideri social-democraţi ca Marian Oprişan ori Niculae Bădălău. "Consider că în actualul context european şi naţional cei care au câştigat aceste alegeri trebuie să îşi asume guvernarea. Românii aşteaptă ca un nou guvern să rezolve problemele acestei ţări. Totodată, am convingerea că România trebuie să aibă o opoziţie de stânga puternică. Însă într-o opoziţie de stânga veritabilă nu îşi mai pot găsi locul Oprişani, Ştefăneşti şi Bădălăi!", spune Necula.

"Doamna Dăncilă, vă rog să vă daţi demisia! Doamnelor şi domnilor miniştri, vă rog să vă daţi demisiile! Astăzi, românii spun că PSD trebuie să fie în opoziţie!". scrie Cosmin Necula.

Premierul Dăncilă, care este și actualul lider interimar al PSD a anunțat că nu își va da demisia de la Guvern, iar în plan politic  va încerca să reformeze PSD.

foto libertatea

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Claudiu Vasilescu
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg