Când te votează doar nevestele și nu treci pragul electoral, înseamnă că te-ai însurat de prea puține ori

0
tariceanu_libertatea_ro_93713300_0a8b1.jpg

tariceanu_libertatea_ro_93713300_0a8b1.jpg

Au vrut să fie alternativa la liberalismul tradițional românesc, dar s-au aliat cu social democrații și a ieșit o varză cu o consistență de nici 5%.

Cândva, Tăriceanu se lupta cu Băsescu și câștigase suficient capital de simpatie, astfel încât să conteze în politica românească. Pe atunci era premier și președinte al PNL. A avut șansa vieții, dar a pierdut-o. Odată cu ea a pierdut și poziția de lider al PNL. Nu a știut însă să piardă, așa că a rupt ce a putut din PNL și l-a lăsat pe Crin Antonescu să se alieze cu PSD, în odioasa construcție numită USL.

Părea să fie o alternativă la un PNL în derivă doctrinară. Declarativ ALDE era o formațiune liberală. Doar că, în loc să fie liberalul care încă mai duce steagul galben albastru, a profitat de scoaterea din scenă a lui Crin, de ieșirea PNL din alianța cu PSD și s-a băgat el la varza cu ciolan. A scos ceva procente, cele mai multe în Prahova, acolo unde a fost și cel mai mare grup pe care l-a rupt din PNL.

Plecaseră mulți de la Ploiești, iar unii s-au întors la PNL. Procentul nu era suficient pentru ca toți să fie răsplătiți cu sinecuri. Au stat o perioadă în ALDE, apoi au revenit la PNL. Între timp, PNL se combinase cu fostul PDL, iar locurile erau ocupate. Și iar au plecat… tot la ALDE. Ce o fi fost în sufletul lor aseară, când cel puțin la Ploiești s-a achitat factura la poluarea pe care o ignoră, deși sunt singurii care ar fi putut să facă ceva concret?

Tăriceanu a căzut iar de pe motocicletă, de data asta de pe una marca ALDE. A căzut în timp ce mergea la urne, împiedicându-se de pragul electoral. Era cam instabilă motocicleta… o nevastă în spate, una în ataș, una în cârcă, două în brațe. Par multe, dar nu suficiente încât să îl treacă de pragul de 5%… Așa se întâmplă când ai potențial, dar te căsătorești de prea puține ori.

tariceanu_libertatea_ro_93713300_7899c.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău