Dacă nici ăsta nu e un mega-abuz: am ajuns să ni se ceară parola pentru a trece prin zona unui miting PSD (VIDEO)

0
55189645-0ee0-4387-97c4-f535d43e13ba_82e3f.jpg

55189645-0ee0-4387-97c4-f535d43e13ba_82e3f.jpg

Există o limită în toate! E prea mult, e prea de tot, e peste limita acceptabilului într-o țară încă democratică, dar care are mari ”șanse” să facă pasul spre dictatură. 

S-a întâmplat în weekend, la Târgoviște, acolo unde PSD a avut un miting electoral. Foarte bine, să aibă. Îmi sunt la fel de ”dragi” toți indiferent cum se numește partidul. Consider că e normal să se întâlnească cu susținătorii, veniți din convingere sau aduși cu japca.

Să facă ce vor ei, dar să nu confiște spațiul public, libertatea de exprimare, libertatea de mișcare. Dacă nu ne convine ceva o rezolvăm la vot. Dacă nu o rezolvăm cum ne convine, înseamnă că ăștia suntem, că atât putem, că e bine. Asta-i democrația, cu imperfecțiunile ei. 

Ceea ce s-a întâmplat la Târgoviște depășește cadrul democratic, aruncându-ne în istoria de până acum 30 de ani, în dictatură. Atunci, o hoardă de analfabeți, confiscaseră o țară, folosindu-se de instituțiile statului, transformate în aparate de represiune. Securistul și milițianul îți spuneau ce ai voie, pe unde ai voie, cât ai voie. Dacă nu te conformai, la zdup cu tine!

La ceea ce se întâmplă azi, mai e dor un pas până la zdup. Căile publice de acces în Târgoviște erau înțesate de polițiști, unii dovedind în continuare că sunt milițieni. Sper că foarte puțini, pentru că am plăcerea să cunosc o mulțime de polițiști sătui de mizeria acestor vremuri.

Milițienii din Târgoviște primiseră ordin de la o secretară de școală gimnazială să nu permită accesul celor care nu știau PAROLA. Poftiiim??? Erau acolo, plătiți din bani publici, pentru a apăra o gașcă politică, nu pentru ”siguranța și încrederea” celor care îi plătesc. IREAL!!! Veți spune că au primit ordin. Așa este, dar cineva trebuie să răspundă pentru asta. Cine l-a dat, cine l-a pus pe agentul din stradă să îl execute. 

Simplă curiozitate: există vreo instituție a statului român, care să se sesizeze și să cerceteze un asemenea abuz?

Urmăriți imaginile postate de un român (Paul Mihalache), care a simțit cum e să îți fugă țara de sub picioare: 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău