Liviu Pleșoianu (PSD) îl ”ironizează” pe Ștefan Bănică Jr., după ce acesta a îndemnat ca românii să iasă la vot

0
60306949_2233678630182537_934984315568128_o_afbd5.jpg

60306949_2233678630182537_934984315568128_o_afbd5.jpg

Actorii Ştefan Bănică (51 de ani) şi Marius Florea Vizante (46 de ani) au vorbit, într-un interviu pentru Pagina de Media, despre importanţa votului, dar şi despre artiştii români care îndeamnă la vot prin diverse campanii. La scurt timp au apărut reacțiile virulente ale psd-iștilor, vizibil deranjați de inițiativele care îndeamnă la vot.

Ștefan Bănică Jr.: 

„Oamenii trebuie să înţeleagă că trebuie să voteze, altfel nu se va schimba nimic. Eu am spus lucrurile astea de ani de zile, mascat sau nemascat, prin cântecele mele.

Eu am gândit lucrurile astea şi le-am spus şi în concerte, mai ales la Sala Palatului. Le-am spus şi când au apărut copii în vieţile noastre, în a mea şi a instrumentiştilor. În funcţie de cum gândim aşa ne putem creşte copiii.

Unde vreţi să vă creşteţi copiii? Ce vreţi să înveţe? Noi avem o responsabilitate. Copiii trebuie să aibă libertatea de a alege. Trebuie să-i înveţi că pot alege. Aceasta e responsabilitatea noastră. Trebuie să vă gândiţi la ce nu vă place, la ce detestaţi cel mai tare. Teoretic se poate schimba“. 

Replica lui Liviu Pleșoianu, deputat PSD:

”Sub Băsescu, timp de ZECE ani, Bănică Jr. s-a luptat doar cu VETA, care i-a stricat CHIUVETA. Acum, brusc, e un mare luptător, puternic implicat politic și social…

Așadar, un artist, un cetățean român, își îndeamnă semenii să iasă la vot. Nu spune cu cine să voteze, dar să nu ezite să își exercite acest drept. Nimic ilegal, nimic imoral. Un apel de bun simț, care poate să vină de la un cântăreț, un actor, un gunoier, un medic, un… orice. Chiar nu contează.

Să îndemni oamenii să își exercite un drept legal, să gândească, să se informeze corect nu este pe placul politicienilor. În momentul în care îți permiți să faci asta ajungi ținta ironiilor sau nemerniciilor debitate tocmai de… politicieni. Nici măcar nu contează partidul. Pe rând, în funcție de cum au avut interesul, toți au îndemnat oamenii să iasă sau să nu iasă la vot. 

Pleșoianu îl ironizează pe Bănică… E o crimă că a cântat despre Veta, care i-a stricat chiuveta? Este josnic? Măcar Bănică nu a făcut vreun featuring cu Guță. Pentru asta Bănică nu are dreptul unui cetățean român de a avea un punct de vedere? Aaa… cândva a cântat în vreun spectacol electoral de-al lui Băsescu, alt ironic de colecție. Pai dacă ăsta e un criteriu care ar trebui să nu îți dea dreptul să te mai exprimi public, atunci să ne amintim și despre faptul că PSD a fost cândva la guvernare cu PDL, cu PNL. Asta ar presupune să tacă pe veci, deși nu ar fi tocmai o idee rea pentru 99% dintre politicienii români.

Desigur, deși nu merită o polemică pe o astfel de temă, dacă eram în locul lui Bănică Jr., i-a fi răspuns stimabilului ”E adevărat că eu am cântat despre inepta de Veta, care mi-a stricat chiuveta, dar nu am crezut că o veți pune premier.”

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău