PSD a anulat mitingul la care dorea să strângă peste 150.000 de oameni

0
codrin-stefanescu-miting-psd-craiova_69645900_3a51f.jpg

codrin-stefanescu-miting-psd-craiova_69645900_3a51f.jpg

S-a dorit a fi cel mai mare miting electoral, o demonstrație de forță a PSD-ului, în pragul alegerilor europarlamentare.

Codrin Ştefănescu a declarat pentru G4Media.ro că PSD a decis să anuleze mitingul pe care intenţiona să-l organizeze miercurea viitoare la Romexpo, unde social-democraţii sperau să adune peste 150 de mii de oameni.

„Ne-am consultat cu colegii din ţară şi am hotărât să anulăm mitingul. Am hotărât ca săptămâna viitoare să ne ocupăm strict de activităţile de campanie din teritoriu luând în considerare că foarte multe judeţe au pe 21 şi 23 ultimele întâlniri zonale, cu mulţi primari”, a declarat Ştefănescu.

Dincolo de declarații și motive de anulare, mulți români își pun întrebarea de ce partidele mari țin neapărat să încerce să strângă atâția oameni într-un loc. Sunt două aspecte de remarcat: primul ține de imagine și este destinat celor mai puțin pregătiți, care se lasă ușor impresionați de astfel de demontrații. Se mizează pe faptul că electoratul acetor partide primește un semnal de forță și stabilitate, descurajându-i și pe cei care ar fi tentați să voteze formațiuni mai mici, care par să nu aibă șanse.

Oamenii raționali, care văd ce se întâmplă în realitate, știu că cei mai mulți dintre participanții la mitinguri sunt oameni cărați de prin toate colțurile țării, unii forțați de teama față de autoritățile locale, de politicienii locali, alții plătiți cu sume modice, oameni care de bună voie nu ar fi venit la astfel de buluceli populare.

Mitingurile din ultima perioadă, organizate prin țară, au arătat de câtă simpatie se bucură politicienii. Situația a început să clocotească, existând oricând riscul să degenereze. Guvernanții știu asta, așa că nu-și mai asumă riscurile unei adunări publice pe care nu o mai pot controla.

Pe cine cred că mai păcălesc liderii politici? Uneori ajung să se păcălească chiar pe ei înșiși, însă electoratul îi trezește la realitate, dându-le cu urnele în cap. Au pățit-o PSD, PNL, PDL, PNȚCD, mai puțin UDMR, care nici măcar partid nu este, dar se află permanent în ciorba tuturor guvernărilor, girând toate nenorocirile României ultimilor 30 de ani.

Deși știm că nu se va întâmpla așa ceva, suntem tentați să facem un apel către partidele din România: Aveți curajul să organiziți mitinguri electorale, la care să nu aduceți oamenii cu japca? 

Ar fi distractiv să vezi câțiva amețiți, la mitinguri la care nici măcar cei înscriși în partide nu vin în totalitate.

codrin-stefanescu-miting-psd-craiova_69645900_2fb92.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău