fbpx

dragnea_orban_88681800_8ae6b.jpg

PNL își motivează demersul la CCR prin faptul că Dragnea era condamnat pentru săvârşirea unor infracţiuni în cadrul derulării unui proces electoral, motiv de invalidare a mandatului, conform Regulamentului Camerei Deputaţilor. 

Liberalii invocă situaţia lui Brânduşel Nichitean, al cărui mandat de senator a fost invalidat în 2004 pentru săvârşirea unor fapte penale în cadrul procesului electoral, deşi la acel moment avea doar calitatea de suspect, conform news.ro.

Actul de sesizare vizeză Hotărârea Camerei Deputaţilor nr.122 din 21 decembrie 2016 pentru validarea mandatelor deputaţilor aleşi la data de 11 decembrie 2016, cu referire expresă la prevederea conţinută de punctul 4 din paragraf 35 „circumscripţia electorală nr.35, judeţul Teleorman”, din anexa parte integrantă, a hotărârii, pe care o consideră neconformă cu prevederile art.1 alin.(5) coroborat cu art.70 din Constituţia României.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La data de 21 decembrie 2016, în temeiul raportului Comisiei de Validare, Camera Deputaţilor a procedat la adoptarea Hotărârii nr.122/2016 prin care a validat mandatele de deputat ale persoanelor declarate alese de Biroul Electoral Central la scrutinul organizat pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, organizat la data de 11 decembrie 2016. Hotărârea Camerei Deputaţilor conţine un articol unic şi o anexă cu numele deputaţilor ale căror mandate au fost validate, enumerate pe circumscripţii electorale, parte integrantă a actului juridic.

„Punctul 4, al paragrafului 35 „circumscripţia electorală nr.35, judeţul  Teleorman” din anexa, parte integrantă, a Hotărârii nr.122 din 21 decembrie 2016 a Camerei Deputaţilor referitor la validarea mandatului domnului Nicolae-Liviu Dragnea este neconstituţional deoarece încalcă dispoziţiile art.1 alin.(5) şi ale art.70 alin.(1) şi alin.(2) din Constituţia României”, susţin liberalii.

Articolul 70 din Constituţie se referă la mandatul deputaţilor şi senatorilor prevede: "(1) Deputaţii şi senatorii intră în exerciţiul mandatului la data întrunirii legale a Camerei din care fac parte, sub condiţia validării alegerii şi a depunerii jurământului. Jurământul se stabileşte prin lege organică. (2) Calitatea de deputat sau de senator încetează la data întrunirii legale a Camerelor nou alese sau în caz de demisie, de pierdere a drepturilor electorale, de incompatibilitate ori de deces".

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg