fbpx

98843cb5-29f5-4c22-969e-b3c31a668e5c1_fd3a8.jpg

În timp ce la Sibiu, șefii tuturor statelor UE au mers să dea mâna cu oamenii, la Summit-ul statelor europene, în paralel, la mitingul PSD de la Iași, Jandarmeria a mai dat o probă care arată în slujba cui se află.

Zona adiacentă platoului unde s-a desfășurat mitingul PSD de la Iași a arătat ca un adevărat câmp tactic, în care Jandarmeria a mai dat o probă de utilitate publică”.

Toți politicienii au atât simpatizanți, cât și opozanți. Sunt politicieni care pot discuta cu ambele categorii, fie că sunt de aceeași parte a baricadei, fie că nu, fără să se teamă, și sunt politicieni care se tem de oameni.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cei din ultima categorie au atins cote atât înalte ale antipatiei, încât teama de oamenii care nu-i mai suportă îi determină să folosească abuziv instituțiile statului, pentru a-și salva pielea în caz de nevoie. Pentru a-și demonstra ”forța”, pe lângă simpatizanții care nu sunt foarte numeroși, cară aplaudaci din toate colțurile țării. Și nu este doar cazul PSD, partid care apelează la astfel de mitinguri politice. În final se va vedea la vot cât de apreciați sunt.

Desigur, la Sibiu au fost forțe de securitate cam câți participanți la întâlnirea cu șefii statelor UE. Au fost de la toate serviciile acestor state, însă se aflau acolo pentru protecția demnitarilor, nu pentru intimidarea populației, iar prezența lor discretă nu se compară cu prezența ostentativă a jandarmilor de la Iași.

Partea cea mai dureroasă este modalitatea de utilizare a instituțiilor de forță, cu angajați plătiți din bani publici să îi apere pe cetățeni. Mitingul din 10 august 2018 a fost o demonstrație a unui astfel de abuz. La Iași, pentru că s-au anunțat foarte mulți opozanți ai partidului lui Liviu Dragnea, au fost comasate forțe impresionante ale Jandarmeriei, pregătite nu să îi apere pe protestatari, ci pe politicieni, în caz de nevoie să le mai aplice niște bastoane și gaze lacrimogene, tocmai celor de la care își încasează salariile.

Alegerile vin și trec, însă istoria a demonstrat că niciun politician care s-a bazat pe poziții de forță brută, în raport cu propriul popor, nu a sfârșit bine.  

Imaginile publicate de Ziarul De Iași sunt dovada faptului că politicienii puterii știu cât sunt de iubiți. Masarea atâtor forțe de ordine miroase a frică, iar frica nu este a protestatarilor.

foto 1 Iași vs. foto 2 Sibiu - 9 mai 2019

98843cb5-29f5-4c22-969e-b3c31a668e5c1_2a496.jpg

summit-sibiu-baie-de-multime-2_02ae3.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg