fbpx

iohannis_dancila_41856900_362e2.jpg

Preşedintele Iohannis a explicat de ce nu a fost invitată Viorica Dăncilă la summitul informal de la Sibiu, în contextul nemulţumirilor constante venite din direcţia PSD.

"La Consiliul European fiecare stat are un singur reprezentant, iar arhitectura constituţională a României este de aşa natură că reprezentantul României în Consiliul European este preşedintele ţării, în cazul acesta eu. Aici, la Sibiu, vor fi întâlniri numai în format al Consiliului European, nu este prevăzută nicio manifestare în alt format decât format de Consiliu European.

Noi facem invitaţii pentru Consiliul European doar preşedintelui Parlamentului European, care vine în deschiderea Consiliului European şi face o prezentare, atât este cutuma la Consiliul European, iar aceste invitaţii le face preşedintele Consiliului European, domnul Tusk.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În consecinţă, discuţia este una artificială şi izvorâtă din faptul că nu se cunoaşte prea bine arhitectura constituţională a României. Nu este nicio rea-voinţă, nicio rea-credinţă, pur şi simplu aici este locul preşedintelui în Consiliul European şi noi ne întrunim aici ca să lucrăm şi să lucrăm la un lucru foarte important, la Agenda Strategică pentru următorul mandat al instituţiilor europene, ne întrunim pentru a da optimism, speranţă cetăţenilor europeni acum în pragul alegerilor europene", a afirmat Iohannis, citat de Agerpres.

Liderul de la Cotroceni a subliniat că nu sunt prevăzute "evenimente strict protocolare la care lumea ar sta şi ar pierde vremea".

"Noi avem foarte multe lucruri de discutat în Consiliul European. Niciodată nu ne ajunge timpul şi atunci când ne adunăm discutăm la concret, discutăm lucrurile care sunt pe agendă. Consiliul European de la Sibiu este unul informal, se finalizează fără concluzii şi fără decizii, însă se va finaliza sper eu cu o aşa-numită Declaraţie,

Declaraţia de la Sibiu, care va spune europenilor cum vedem noi viitorul, cum dorim să mergem mai departe, cum vrem să fim solidari cu toţii, cum vrem să facem să funcţioneze Uniunea mai bine. Pentru sibieni, pentru musafiri şi pentru oricine altcineva doreşte să participe în ziua de 9 mai, Primăria municipiului Sibiu organizează aici în piaţă (...) un mare concert pentru toată lumea. Cine doreşte să participe la partea de distracţie este invitat la concert în Piaţa Mare, la liber", a precizat Iohannis.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a arătat revoltat:

"Este lipsă de bună creştere, în primul rând. În al doilea rând este lipsă de patriotism. În al treilea rând este încă o expresie a lăcomiei politice şi de imagine pe care o are Iohannis. Nu cred că s-ar fi putut întâmpla oriunde în altă ţară, în spaţiul Uniunii Europene ca, cel care s-a autoerijat în organizatorul acestui eveniment, preşedinţia nu avea nici instrumente şi nici alte pârghii să îl organizeze, ci autorităţile executive l-au organizat, ca să facă orice ca să nu fie invitat şeful guvernului."

iohannis_dancila_41856900_56bab.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg