Dezbatere anti-poluare la Ploiești

0
dezbatere-poluare-ploiesti_ef1a6.jpg

dezbatere-poluare-ploiesti_ef1a6.jpg

Liberalii prahoveni au lansat o nouă serie de dezbateri, de data aceasta pe tema poluării, în contextul multiplelor sesizări din partea cetățenilor cu privire la situația de la Ploiești, unde aerul devine frecvent irespirabil.

După dezbaterea pe tema sănătății, PNL Prahova a lansat o nouă temă de discuții, de data aceasta cu privire la  poluare.

Dezbaterea a avut loc luni seară, la Teatrul Toma Caragiu, din Ploiești, invitat special fiind europarlamentarul Adina Vălean, care, alături de deputații Roberta Anastase și Răzvan Prișcă, precum și de primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, au realizat o radiografie a situației actuale din municipiul Ploiești, dar au lansat și o serie de propuneri pentru reducerea poluării. 

Necesitatea unui studiu de impact cu privire la efectele poluării din Ploiești asupra stării de sănătate, o colaborare mult mai bună cu ONG-urile și cu societatea civilă, dar și o legislație care să sancționeze derapajele legate de depășirea unor indicatori sunt numai câteva dintre propunerile care au rezultat în urma discuțiilor.

 „Am putea să contribuim la încurajarea poluatorilor să facă investiții în tehnologie decât să prefere să plătească o amendă, două poate pe an de niște valori derizorii, așa cum am văzut că au fost ultimele amenzi date săptămâna trecută”, a susținut Roberta Anastase, deputat PNL, care a precizat că , alături de senatorul Iulian Dumitrescu, va propune o legislație care să prevadă sancțiuni mai mari în cazul poluării.

Citește și: Alertă de poluare în Ploieşti. Ministerul Mediului nu recunoaște măsurătorile efectuate de un ONG cu un aparat omologat

„La nivel european, calitatea aerului este extrem de bine reglementată. Dacă vreți studii de impact asupra sănătății oamenilor sunt agenții europene care studiază lucrurile astea în mod continuu. Se știe foarte exact dacă microparticulele cu diametrul mai mic de 10 microni existente în suspensie în atmosferă determină sau nu cancere și ce tipuri de cancere și, de aceea, Uniunea Europeană impune tuturor și monitorizează în permanență compoziția și calitatea aerului”, a susținut Adina Vălean, care a precizat că pentru retehnologizare există multiple oportunități pentru atragerea de finanțare europeană. 

Ultimul episod care s-a soldat cu multiple sesizări din partea ploieștenilor a avut loc chiar la începutul lunii aprilie, când un ONG a constatat, cu un aparat omologat, depășiri la mai mulți indicatori.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău