fbpx

strategia-aparare-fost-adoptata-parlament_22195700_44ce7.jpg

Klaus Iohannis dorește ca românii să spună dacă sunt sau nu de acord cu amnistia şi graţierea faptelor de corupţie şi cu ordonanţele de urgenţă în domeniul justiţiei. Opoziția îl apără, puterea susține că ceea ce se dorește ar însemna un nou referendum pentru modificarea Constituției.

Conform digi24, cei din opoziție susțin că puterea a mințit atunci când a spus că va da aviz favorabil fără recomandări și a reclamat faptul că în comisiile juridice reunite nu au fost dezbătute recomandările care apar în raportul care a fost adoptat în această dimineață de plen.

Aceste recomandări l-ar împiedica pe președinte să pună întrebări legate de cele două teme anunțate pentru referendum.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, prin articolele din Constituție invocate în aceste recomandări, parlamentarii spun că președintele nu-i poate întreba pe cetățeni dacă sunt de acord să fie interzisă grațierea pentru fapte de corupție.

De asemenea, parlamentarii atrag atenția președintelui că nu poate să inițieze un referendum legislativ, adică nu poate să-i întrebe pe români în legătură cu probleme legate de legislație, cum ar fi să fie interzise ordonanțele de urgență în materie de justiție.

Raportul a fost votat în final în forma dorită de PSD, deși nu este cea dezbătut, însă are rol consultativ, așa că președintele îl poate ignora. 

surse agerpres și digi24

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg