fbpx

ZDg4OWQ0NWExNTExYWVmY2ZjMjZlZTY3MQ.thumb_325ed.jpg

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut în mod direct lui Eugen Nicolicea să iasă de la consultări, considerând inoportună prezența sa într-un astfel de cadru, pe care nu l-a dorit exploatat în sens electoral.

PSD anunțase de dimineață componența grupului pe care l-a desemnat pentru întâlnirea de la Cotroceni.

”Revenim cu detalii privind așa-zisele consultări de la Palatul Cotroceni referitoare la situația din justiție și vă reamintim, de asemenea, delegația Partidului Social Democrat:
1. Domnul Eugen Nicolicea – Vicepreședinte al Camerei Deputaților
2. Domnul Marin Iancu – Fost deținut politic
3. Domnul Ioan Muntean – Fost deținut politic”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Domnul Marin Iancu a fost deținut politic la penitenciarul din Aiud timp de cinci ani și patru luni. 
Deși îndeplinea condițiile pentru a putea fi eliberat, procurorul Augustin Lazăr, pe atunci președinte al Comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiționată de la închisoarea din Aiud i-a refuzat de patru ori liberarea condiționată.

Mai exact, cazul domnului Marin Iancu a fost analizat de patru ori de către Comisia lui Lazar. Și de fiecare dată s-a considerat că acesta nu poate fi pus în libertate, fiind amânat până când deținutul politic și-a ispășit integral pedeapsa, deși îndeplinea condițiile legale pentru a putea fi eliberat.

După ce și-a ispășit integral pedeapsa, generalul în rezervă Marin Iancu a trecut prin alte momente cumplite în ziua de 21 decembrie 1989, zi în care fiica cea mare a fost împușcată. În timp ce protesta în stradă împreună cu fiica cea mică împotriva regimului comunist, a aflat că fiica cea mare a fost ucisă.

Domnul Ioan Muntean, de asemenea, a fost deținut politic la penitenciarul din Aiud, Secția 6-a Bis cu regim restrictiv, categoria deținuți politici extrem de periculoși pentru statul comunist PCR,  timp de șapte ani.

La fel, Comisia condusă de Augustin Lazăr i-a respins de două ori liberarea.
După ce i-a făcut plângere lui Lazăr despre abuzurile din penitenciar, acesta i-a întocmit un raport de pedepsire și l-a băgat zece zile la izolare.
Cei doi eroi încarcerați au trăit un calvar în penitenciarul din Aiud, le-au fost răpiți ani din viață, ani petrecuți în iadul condus de Lazăr”, se arăta în comunicatul PSD. 

Șeful Statului a dorit să rămână singur la discuții cu cei doi foști deținuți pe care Liviu Dragnea i-a trimis la întâlnirea de la Cotroceni într-o tentativă  de a-l pune pe Iohannis într-o lumină proastă.

Klaus Iohannis: ”Din delegația pesedistă au făcut parte și doi deținuți politici. După partea oficială de consultare, mi-am făcut timp și i-am ascultat pe cei doi. Am auzit două povești de viață cutremurătoare. Reiterez ce am mai spus: torționarii comuniști trebuie să fie trași la răspundere și să suporte consecințele legii pentru faptele lor. Dar trebuie să spun în același timp că încercarea PSD de a se folosi de necazul acestor doi foști deținuți politici pentru a justifica asaltul asupra justiției este o încercare de-a dreptul jalnică.”

sursa declarații digi24 foto administrația prezidențială

ZDg4OWQ0NWExNTExYWVmY2ZjMjZlZTY3MQ.thumb_dd5b2.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook