fbpx

dragnea-tariceanu_a4ecf.jpg

Se joacă dur în această perioadă și asta nu neapărat din cauza alegerilor europarlamentare. Lideri politicii ai alianței de la guvernare își joacă libertatea.

Au început să apară contrele și amenințările voalate între Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Întârzierea votului de la Senat pentru ridicarea imunității lui Tăriceanu a fost un prilej pentru a da naștere teoriei conform căreia ar fi vorba despre șantaj din partea PSD. 

Liderul ALDE a sugerat la Digi24 că partidul său ar putea părăsi coaliția, în cazul unui astfel de joc dur, dar, pe de altă parte recunoaște că ar avea șanse mai multe la Președinție, dacă ar fi susținut de PSD: „Cred că astea sunt așa, pastile de presă. PSD-ul își poate permite să mă șantajeze pe mine? Eu cred că nu! Pentru că, dacă e vorba de șantaj, vă puneți întrebarea: coaliția asta cum stă în picioare? ALDE are vreun rol în această coaliție? Dacă vorbim strict din punct de vedere politic și matematic. ALDE șantajează cumva coaliția sau pe partenerii noștri? Nu!

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a primit, în perioada în care era premier, foloase materiale de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. 

Pe de altă parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi seară, la Antena 3, că el a devenit obsesia lui Klaus Iohannis. „Face absolut orice ca eu, cum-necum, ori să dispar, ori să nu mai fiu preşedinte la PSD, ori să fiu băgat în puşcărie”, a spus Liviu Dragnea. Liderul social-democrat afirmă că nu-i este teamă să se confrunte la alegerile prezidenţiale cu Klaus Iohannis care „nu e greu de bătut”.

„Indiferent ce spun eu, Iohannis nu scapă de obsesia în ceea ce mă priveşte, am devenit obsesia lui. Şi face absolut orice - presează, ameninţă, activează toate structurile pe care le poate activa - ca eu, cum-necum, ori să dispar, ori să nu mai fiu preşedinte la PSD, ori să fiu băgat în puşcărie. Vor să dispar pur şi simplu, să mă evapor. Asta este singura lui obsesie. El crede că dacă eu nu mai exist, el ia al doilea mandat fără niciun fel de problemă”, a spus Liviu Dragnea.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook