fbpx

gargamel-patched-clothes_8f18e.jpg

Pare să se strângă lațul în jurul liderului PSD. Tocmai cel care fusese pus să îl scape de probleme este pe cale să îi creeze unele și mai mari, asta în cazul în care nu este dor un circ politic. Zilele următoare sunt decisive pentru clarificare. Cine e Tudorel și ce intenționează să facă?

Cânva un profesor universitar apreciat de mulți dintre studenții săi, tocmai pentru rigurozitate, Tudorel Toader a fost adus ca independent în Guvernul PSD-ALD pentru a modifica legile justiției, suficient încât politicienii să scape de dosare. Culmea, cel care pare să le facă mai multe probleme decât aveau inițial este chiar Tudorel Toader.

Circ politic sau meticulozitatea unui om care cunoaște legea și este în stare să dejoace planurile puterii chiar din interior?

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Joi, Tudorel Toader a răspuns mai multor jurnaliști, deocamdată destul de evaziv în la unele întrebări, dar suficient de amenințător încât să le dea fiori multor politicieni.

”Să-i întrebați pe ei, nu pe mine. Eu efectiv îmi exercit atribuțiile până în momentul în care în Monitorul Oficial apare cu nume și prenume alt ministru. De ce? Pentru că este un principiu care spune că trebuie să asiguri continuitatea activității autorității. Eu nu pot să mă duc acuma să închid biroul, să zic că am auzit că mă remaniază”, a declarat Tudorel Toader, întrebat cum crede că mai poate sta în Guvern din moment ce partidul nu îl mai susține.

Chestionat în continuare dacă s-a gândit la o demisie de onoare, ministrul a răspuns: ”Demisiile nu sunt numai de onoare. Demisiile sunt din foarte multe considerente. Eu am trecut prin multe experiențe profesionale, dar niciodată nu am abandonat obligațiile pe care mi le-am asumat. Categoric, e prerogativa dânșilor”.

Întrebat de reporterul Antena 3 despre afirmația lui Liviu Dragnea care a spus despre el că s-a dus în umilință la Bruxelles cu doar câteva articole din proiectul de OUG de modificare a Codurilor penale, Tudorel Toader a declarat: ”Întrebați-l pe dânsul de ce (pe Liviu Dragnea – n. red.), iar eu, sigur, vedeți că dau răspunsuri uneori parțiale, dar probabil că va veni un moment în care voi vorbi și mai mult și mai multe.”

gargamel-patched-clothes_812a5.jpg

sursa declarații g4media

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook