fbpx

Maria-Madalina-Turza-_3b211.jpg

Mama unui copil cu dizabilități a strâns peste 100.000 de semnături pentru a putea candida, ca independent, la alegerile europarlamentare. Fără un aparat de partid în spate, ci doar cu dorința de a-i reprezenta la Bruxelles pe cei mai vulnerabili dintre români. A aflat însă repede că, în România, bunele intenții nu sunt de ajuns pentru a-ți fi respectat dreptul de a fi ales, prevăzut în Constituție.

Pe 28 martie, dimineața, Mădălina Turza – directorul unui ONG pentru persoane cu dizabilități și mama unei fetițe cu sindrom Down – intra deja în cea de-a doua zi de nesomn. Urma să depună la Biroul Electoral Central (BEC) semnăturile pe care le adunase pentru a candida la europarlamentare.

„Au fost două zile nebune, în care am numărat, am opisat, am făcut toate formalitățile. Dacă nu ai un partid în spate, e foarte greu să organizezi o candidatură independentă”, povestește Mădălina Turza.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În ziua cea din urmă s-a dus la BEC cu semnăturile așezate în sacoșe de rafie. Mai înainte, partidele defilaseră cu semnăturile rânduite perfect în cutii branduite. Citește continuarea pe recorder.ro.

VIDEO Reportajul Recorder:

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook