fbpx

dancila.jpg

Pentru că suntem oameni educați, le dorim tuturor femeilor din România un sincer ”La mulți ani!” Suntem educați, dar nu idioți, așa că acei mulți ani dorim să fie petrecuți acolo unde nimeni nu are posibilitatea să facă rău. De exemplu, în cazul premierului Viorica Dăncilă, dorim ca acei mulți ani să fie petrecuți de domnia sa în tihnă, oriunde, dar numai la guvern nu.

Mesajul premierului:

”Sărbătorim astăzi mama, soția, iubita, fiica, sora, colega, prietena, femeia ca simbol al tenacității dovedite de-a lungul vremii, în strădania de a-și câștiga drepturile sociale, politice, economice și culturale. Activismul și puterea lor de a transforma ziua de mâine într-una mai bună au inspirat generații și au influențat progrese majore în societate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Multe dintre acțiunile în care m-am implicat și pe care le voi urmări îndeaproape sunt dedicate asigurării de șanse egale pentru toți cetățenii și combaterea discriminării de orice fel. Egalitatea de gen este unul dintre stâlpii societăţii democratice, parte integrantă a coeziunii sociale și un principiu fundamental aflat la temelia UE și a culturii europene.

Ca prima femeie prim-ministru al României, înțeleg imensa responsabilitate pe care o am față de cetățeni,  mai ales în ceea ce privește promovarea drepturilor femeilor în toate domeniile vieții sociale, fie că ne referim la educație, antreprenoriat sau la piața muncii. 

Ne-am concentrat asupra creșterii independenței economice a femeilor, obiectiv major al mandatului nostru de Președinție a Consiliului Uniunii Europene, pe promovarea femeilor în toate domeniile vieții sociale, inclusiv în funcții politice la cel mai înalt nivel.

Suntem prima echipă guvernamentală din ultimii 30 de ani care a  promovat un capitol distinct în programul de guvernare cu măsuri clare, specifice și cuantificabile menite să genereze o schimbare de gândire și acțiune, privind condiția tuturor femeilor din România. De asemenea, ne-am asumat un program național pentru combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Una dintre prioritățile guvernului nostru este armonizarea legislației interne cu prevederile Convenției de la Istanbul. Totodată, am promovat împreună cu Parlamentul reglementări importante pentru prevenirea și combaterea abuzurilor și a relelor tratamente, iar la nivelul Guvernului, o serie de proiecte pentru protejarea victimelor violenței domestice.

Sunt proiecte și măsuri pe care le vom dezvolta, însă, în egală măsură vom pune accent asupra educației, informării și îndrumării, promovării exemplelor de conduită firească, pentru ca egalitatea de gen să fie o realitate a vieții noastre.

Doresc tuturor femeilor să fie sănătoase, să aibă în continuare puterea să schimbe lumea și să se bucure de realizări!

Doamnelor și domnișoarelor, la mulți ani!”

Profitând de mesajul premierului, nu putem trece așa ușor peste, constatând că domnia sa declară că luptă pentru egalitatea de șanse. De exemplu, noi luptăm pentru egalitatea de șanse, dar până la un anumit punct. Concret, dacă ai intrat în luptă, cu șanse egale, dar îți dovedești limitele (asta fiind o formă elegantă de a spune ”dacă dovedești că ești prost, analfabet, rău intenționat, ușor de manipulat, etc,), atunci șansele trebuie să fie anulate și să ieși din luptă. Dai astfel șansa unei alte persoane, cu un nivel de pregătire ridicat, cu abilități conforme cu cerințele postului pe care îl ocupă sau dorește să îl ocupe.

În rest, urarea de la mulți ani rămâne valabilă.

dancila.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg