fbpx

tariceanu_94194700.jpg

Nu ar fi fost rea o temperare a rechinilor de pe piață, însă abordarea problemei se pare că a fost una pripită, fără un calcul real de impact. Așa se face că trâmbițatele măsuri guvernamentale au toate șansele să dispară înainte de a fi aplicate, sau urmează să aibă modificări esențiale, care le vor deturna de la scopul declarat.

Guvernul ar putea renunţa la taxa de 2% impusă companiilor din energie prin Ordonanţa de Urgenţă 114. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Senatului la începutul întâlnirii pe care o are cu reprezentaţii acestor firme. 

„Am constatat că există și efecte adverse ale ordonanței, pe care dorim să le remediem. Am discutat în prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în legătură cu Ordonanţa 114 şi ceea ce vă spun dumneavoastră i-am spus şi dumneaei - nu mă feresc să discutăm, avem un dialog foarte bun şi foarte sincer - şi i-am împărtăşit îngrijorările mele, pentru că o parte din îngrijorările dumneavoastră le-am preluat, prin cei cu care am avut un dialog până acum, şi i-am explicat că această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilităţile de dezvoltare în continuare şi atingerea unor indicatori de performanţă, de profitabilitate care sunt de aşteptat la aceste companii.

Şi doamna prim-ministru a consimţit că această taxă este excesivă şi trebuie să analizăm şi cel mai probabil o să renunţăm la această taxă de 2%.”

tariceanu_94194700.jpg

sursa declarație digi24

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Eveniment
  • Luni, 18 Februarie 2019
  • De Marius Nica

Plecări din PNL Ploiești la ALDE. Surse

Mai mulți consilieri locali și alți membri importanți ai organizației PNL Ploiești vor pleca la ALDE, potrivit unor surse politice. Trei liberali au confirmat, pentru observatorulph.ro, transferul. Pe lista...