fbpx

Conventia_PD-L_2013_-_Raluca_Turcan.jpg

A devenit clar că recursul compensatoriu are efecte dramatice, nu reparatorii, cauzând grave prejudicii societății românești.

S-a pornit de la ideea respectării drepturilor omului, în sensul în care condițiile improprii de detenție încâlcau aceste drepturi fundamentale, unanim acceptate pe plan internațional. Problema este că nu poți respecta drepturile unora, având ca efect încălcarea flagrantă a drepturilor celorlalți.

Exceptând alianța PSD-ALDE, celelalte formațiuni politice au început deja să reacționeze. Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan afirmă că, în contextul crimei de la Mediaș, se impune de urgenţă ca deţinuţii care au comis infracţiuni cu violenţă să nu mai beneficieze de regimul compensatoriu.

"Crima de la Mediaş arată din nou natura profund infracţională şi anti-naţională a guvernării PSD-ALDE. De peste doi ani de zile, PNL, USR şi un număr mare de români atrag atenţia cu privire la natura infracţională a acestei guvernări, care, în cel mai clar şi transparent mod cu putinţă, se preocupă doar de interesele hoţilor şi criminalilor. Principala preocupare a guvernării - să scape infractorii de puşcărie, pe Dragnea inclusiv.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Această guvernare, condusă de un condamnat şi de marionetele sale agăţate în geam la Palatul Victoria, este îndreptată împotriva românilor, a ordinii publice şi a statului de drept. Această guvernare confiscată de interesele crimei organizate a ieşit de mult timp din cadrul constituţional şi nu mai are nicio legitimitate în a reprezenta România şi instituţiile sale.

Cum ar putea convinge Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, Tudorel Toader că apără interesul european pe durata preşedinţiei UE când toate dovezile conduc spre concluzia că apară doar interesele infractorilor? Favorizarea infractorului este adevăratul program de guvernare PSD-ALDE. 

Se impune de urgenţă ca deţinuţii care au comis infracţiuni cu violenţe - crime, tentative de crimă, tâlhărie sau viol - să nu mai beneficieze de prevederile privind regimul compensatoriu.

În loc să rezolve problemele din penitenciare legate de spaţiile improprii, personalul insuficient şi igiena precară, Guvernul a preferat să elibereze în ultimul an peste 13.000 de deţinuţi, care, conform statisticilor, în peste 80% dintre cazuri vor recidiva. În loc să-i ajute să se integreze în societate după executarea pedepselor, statul a devenit complice la crimă" a scris Raluca Turcan ( PNL ) pe Facebook.

Conventia_PD-L_2013_-_Raluca_Turcan.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg