49569659_975538512641716_5259446565034000384_n.jpg

După ce a lansat și aplicat cu succes Programul “Pregătit pentru a realiza ceva măreț!”  în cadrul Asociației Prahova în Acțiune, program gratuit de pregătire dedicat persoanelor dornice să se implice în viața comunității locale, precum și aleșilor locali, conferențiarul universitar Mihai Cristian Apostolache lansează, începând de astăzi, prin intermediul ziarului nostru, un proiect de informare a cetățenilor cu privire la modul de organizare și funcționare a administrației publice locale.

Astfel, în fiecare zi, pe pagina ziarului va apărea o casetă în care vor fi inserate informații despre autoritățile administrației publice locale, serviciile publice și instituțiile publice de interes local, despre legislația care reglementează organizarea și funcționarea administrației publice locale, precum și despre practica administrativă de la nivel local.

Informațiile respective sunt dezvoltate în lucrarea “Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale comentată și adnotată, ediția a II-a, revizuită, completată și adăugită”, pentru care Mihai Apostolache a primit Premiul “Corneliu Turianu”, pentru cea mai bună carte de specialitate din colecția Științe Juridice și Administrative a Editurii Universitare din București.


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.