fbpx

Guvern-Dancila-1000x600.jpg

O nouă încercare de dărâmare a Guvernului și de schimbare a premierului Viorica Dăncilă. Opoziția a depus astăzi moțiune de cenzură. Ar mai avea nevoie de aproximativ 70 de voturi pentru ca moțiunea să treacă. Votul este secret, cu bile.  Se fac negocieri de ultimă oră.

Documentul intitulat „Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!”, semnat de 163 de parlamentari, a fost depus la Parlament. Partidele din Opoziție speră ca moțiunea să fie citită Luni în plenul reunit al Legislativului, urmând ca Joi să fie votată.

Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, spune că, moţiunea de cenzură, iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, se prezintă Birourilor permanente, ulterior se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor în ziua în care aceasta a fost depusă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În cel mult 5 zile de la data depunerii, moțiunea  de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere iar dezbaterea are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Liderul USR, Dan Barna:


Această moţiune de cenzură este o moţiune aşteptată şi necesară pentru societatea din România şi pentru situaţia actuală în care se află ţara noastră. (...) Sunt elemente care dau încredere şi cumva speranţă pentru rezultatul acestei moţiuni. În egală măsură, această moţiune de cenzură trebuie dezvătută şi trebuie să avem spaţiu de dezbatere în societate, să nu fie îngropată printr-un artificiu al PSD şi din această perspectivă vom înregistra moţiunea vineri pentru a avea posibilitatea ca luni să fie prima citire a moţiunii şi apoi undeva joi să fie votul moţiunii”, a declarat liderul USR, deputatul Dan Barna.

 

Lider PNLMoțiunea de cenzură nu are nicio șansă !

Moțiunea de cenzură nu are nicio șansă”, a spus deputatul Ioan Cupşa pentru Flux 24, precizând că, nu își fac iluzii în ceea ce priveşte rezultatul moțiunii, deși ei sunt cei care au inițiat-o. moțiunea este susținută și de USR și PMP.

Dacă moţiunea obţine 233 de voturi "pentru", Guvernul va fi demis.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg