Klaus-Iohannis-iese-la-atac--Avem-un-guvern-irational-si-ireal--Un-politician-pe-nume-Dragnea-a-pus-mana-pe-Guvern-si-Parlament.jpg

Președintele Klaus Iohannis a ieșit pentru câteva declarații publice. Cu zâmbetul pe buze a lansat atacuri extrem de dure la adresa celor pe care îi acuză de incapacitatea de a guverna România.

Klaus Iohannis a susținut o declarație la Palatul Cotroceni în care a atacat-o dur pe Viorica Dăncilă. Președintele consideră că România nu are de facto un prim-ministru. De asemenea, Iohannis susține că PSD, sub guvernarea lui Dragnea, nu este capabil să facă politică de orice fel.

Sinteza declarațiilor președintelui Iohannis:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„O să vă spun care sunt cele două cauze ale acestei probleme. Prima este că de facto România nu are prim-ministru. A doua este inabilitatea PSD-ului de a face politică de orice fel”a declarat președintele.

„Se aude că dna prim-ministru a trimis o solicitare de rezolvare a unui conflict la CCR. Probabil Curtea va da un răspuns, însă nu va rezolva problema. Nu are cum să rezolve problema, fiindcă nu este una constituțională, ci politică.

Dna premier mi-a trimis în scris o solicitare de remaniere a guvernului, după care mi-a mai trimis o solicitare, fără să aștepte răspunsul. Apoi mi-a mai trimis hârtii, fără să caute o discuție sau dialog cu mine.

În definitiv, dna premier m-a sunat totuși ieri. Ce credeți că m-a întrebat? Dacă am terminat analiza și când voi da un răspuns. I-am spus politicos că azi și mâine nu, iar în zilele următoare o voi informa. M-aș fi așteptat în toată această perioadă măcar să mă sune sau să mă caute și să întrebe: De ce nu ne dați un răspuns? Care e problema?

Această doamnă pur și simplu nu înțelege cum funcționează statul. Noi nu suntem puși să ne trimitem hârtii scrise de secretari și colaboratori. Suntem puși pentru a rezolva problemele României. Asta se face inclusiv prin colaborare și dialog instituțional.

A doua cauză a acestei probleme politice este totala inabilitate a PSD-ului de a face politică. Constat că PSD-ul și-a pierdut, sub acest Dragnea, capacitatea de a acționa politic. Nu mai știe să facă politică. Este grav, fiindcă este partidul care dă guvernarea și controlează majoritatea în Parlament. Guvernează prost. Asta am subliniat în repetate rânduri, cu argumente.

Este evident că acest guvern e condus de infractorul Dragnea prin interpuși. O știm cu toții.

(ce ar fi de negociat cu PSD?) De exemplu, putea dna premier să se prezinte la mine cu argumente. Mai menționez încă ceva. A venit cu o solicitare de remaniere. Fără niciun fel de explicație, fără să spună public de ce anumiți miniștri vor fi revocați. Revocarea este o sancțiune politică, nu este o mișcare de plăcere, or aceeași doamnă premier avea obligația să se prezinte în fața națiunii, să explice de ce anumiți miniștri se cer revocați. Doamna premier confundă Guvernul cu partidul.”

Klaus-Iohannis-iese-la-atac--Avem-un-guvern-irational-si-ireal--Un-politician-pe-nume-Dragnea-a-pus-mana-pe-Guvern-si-Parlament.jpg

sursa declarații biziday


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.