vot_surpriza_in_camera_deputatilor_oug_55_a_picat.jpg

Opoziția a încercat să demonstreze că PSD-ALDE nu mai înseamnă majoritatea în Camera Deputaților.

În ședința de plen, cei din opoziție au încercat introducerea pe ordinea de zi a votului care să-l înlăture pe Liviu Dragnea de la conducerea Camerei.

Aflat la conducerea ședinței, deputatul Florin Iordache susține că a fost desemnat de Dragnea să prezideze, în lipsa liderului de drept. Opoziția i-a contestat acestă poziție, însă Iordache a răma ferm și nu a acceptat solicitările pentru ordinea de zi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ce a urmat intră la categoria bâlci politic, cu argumente alternând între invocări legislative, glumițe de autobază și acuzații reciproce.

Declarațiile politicienilor:

„Majoritatea a fost spulberată”, a spus Raluca Turcan. „Toate partidele de opozițe - PNL, USR, PMP, Pro România, deputații neafiliați și minoritățile - au reușit să reinstituie democrația și respectul față de lege în această instituție atât de importantă”, a mai spus liderul grupului parlamentar liberal.

„Astăzi s-a văzut că majoritatea nu mai există”, a adăugat Dan Barna. „Moțiunea de săptămâna viitoare devine cu adevărat o moțiune importantă”, a mai anunțat președintele USR.

„În acest moment, Liviu Dragnea și Florin Iordache sunt foști lideri ai Camerei Deputaților”, a precizat Eugen Tomac, președintele PMP.

Chiar dacă Florin Iordache a refuzat să supună la vot demiterea lui Dragnea, PNL, USR și PMP invocă o decizie a CCR care spune că plenul este suveran.

„Stimați colegi, constat că nu au fost îndeplinite cerințele impuse de regulament. Constant că nu a fost propus nimic și în acest moment închid ședința. Vă mulțumesc mult", a spus Florin Iordache, în timp ce aleșii Opoziției reacționau vehement împotriva deciziei.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.