fbpx

vot_surpriza_in_camera_deputatilor_oug_55_a_picat.jpg

Opoziția a încercat să demonstreze că PSD-ALDE nu mai înseamnă majoritatea în Camera Deputaților.

În ședința de plen, cei din opoziție au încercat introducerea pe ordinea de zi a votului care să-l înlăture pe Liviu Dragnea de la conducerea Camerei.

Aflat la conducerea ședinței, deputatul Florin Iordache susține că a fost desemnat de Dragnea să prezideze, în lipsa liderului de drept. Opoziția i-a contestat acestă poziție, însă Iordache a răma ferm și nu a acceptat solicitările pentru ordinea de zi.

Ce a urmat intră la categoria bâlci politic, cu argumente alternând între invocări legislative, glumițe de autobază și acuzații reciproce.

Declarațiile politicienilor:

„Majoritatea a fost spulberată”, a spus Raluca Turcan. „Toate partidele de opozițe - PNL, USR, PMP, Pro România, deputații neafiliați și minoritățile - au reușit să reinstituie democrația și respectul față de lege în această instituție atât de importantă”, a mai spus liderul grupului parlamentar liberal.

„Astăzi s-a văzut că majoritatea nu mai există”, a adăugat Dan Barna. „Moțiunea de săptămâna viitoare devine cu adevărat o moțiune importantă”, a mai anunțat președintele USR.

„În acest moment, Liviu Dragnea și Florin Iordache sunt foști lideri ai Camerei Deputaților”, a precizat Eugen Tomac, președintele PMP.

Chiar dacă Florin Iordache a refuzat să supună la vot demiterea lui Dragnea, PNL, USR și PMP invocă o decizie a CCR care spune că plenul este suveran.

„Stimați colegi, constat că nu au fost îndeplinite cerințele impuse de regulament. Constant că nu a fost propus nimic și în acest moment închid ședința. Vă mulțumesc mult", a spus Florin Iordache, în timp ce aleșii Opoziției reacționau vehement împotriva deciziei.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg