Primarie-Gura-Vitioarei_7952f_b3952.jpg

Copiii dintr-o grădiniță din comuna Gura Vitioarei sunt victimele colaterale ale conflictului politic dintre primarul interimar și consilierii PSD.

Ieri, consilierii locali din Gura Vitioarei au fost convocați într-o ședință pe a cărei ordine de zi figurau mai multe proiecte importante. Este vorba de o rectificare bugetară prin care se putea cumpăra în regim de urgență o centrală termică la grădnița din satul Fundeni. Vechea centrală s-a stricat, așa că cei mici sunt ținuți acum în frig. Ședința nu a mai avut loc din cauza lipsei de cvorum, pentru că au lipsit toți cei șase consilieri ai PSD.

Primarul interimar al comunei, Gheorghe Stănescu:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Cu o jumătate de oră înainte de ședință, consilierul PSD, Vasile Nicolae, care are atribuții de viceprimar și este și președintele organizației locale a PSD a venit la mine și mi-a spus că a primit ordin de la centru să nu vină niciun consilier la ședință, lucru care s-a și întâmplat. Din păcate, cei care suferă sunt locuitorii comunei și chiar copiii acestora pentru că fără o rectificare bugetară nu putem lua centrala termică la grădinița din satul Fundeni”.

Contactat de obsevatorulph.ro, liderul consilierilor PSD din Gura Vitioarei, Vasile Nicolae a declarat:

”Eu am lipsit din motive personale, având programare la medic. Nu știu de ce nu au venit ceilalți consilieri PSD. Eu nu i-am spus domnului Stănescu de niciun ordin de la centru”.

Reamintim că instanța a decis de curând repunerea în funcție a primarului interimatr Stănescu, după ce a fost înlăturat ilegal din funcție în data de 12 septembrie 2018.

Înainte de decizia instanței, studiind documentele autorităților locale, și Prefectura Prahova a a preciat ca fiind nelegale hotărârile luate în acea ședință cu ”cântec” și a solicitat consilierilor locali revocarea acestora. 

Detalii despre acest caz aici: Schimbarea ilegală a viceprimarului Comunei Gura Vitioarei - studiu de caz


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Politic
  • Vineri, 07 Decembrie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Ponta este la un pas să îi dea decisiva lui Dragnea

Atât de jalnică este opoziția din Parlamentul României, încât opoziție cu adevărat mai este făcută doar de actuali și foști psd-iști. Dacă speranțele opoziției vin de la Victor Ponta, ceva nu este...