Klaus Iohannis refuză schimbările PSD la vârful ministerelor, până după 1 decembrie

0
MDAmaGFzaD1kMWExNWI5OGE1Yzg3ZjUyZDUzMGMxNGI3NGFmZmQwMw==.thumb.jpg

MDAmaGFzaD1kMWExNWI5OGE1Yzg3ZjUyZDUzMGMxNGI3NGFmZmQwMw==.thumb.jpg

Președintele Klaus Iohannis a ieșit să joace politic, blocând toate manevrele ministeriale ale alianței PSD-ALDE.

Joi, după prânz, Iohannis a răspuns întrebărilor jurnaliștilor, legate de remanierea guvernamentală. Președintele a declarat că nu vrea să fie parte a unui circ politic, cu două remanieri într-o săptămână.

Klaus Iohannis: ”Am primit, la 2 zile după remanierea guvernamentală, o propunere de remaniere guvernamentală. Acest lucru nu e de bun augur. (…) Avem guverne PSD-ALDE de nici 2 ani.

Lucrurile merg foarte prost în privința guvernării. PSD este deja la al 3-lea guvern.

N-o să vă vină să credeți, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt miniștri în aceste guverne în nici 2 ani. Așa nu se poate guverna.

E imposibil să schimbi miniștri toată ziua – bună ziua, de asta se ocupă PSD. Cum să ne imaginăm că poate să funcționeze un guvern cu două remanieri într-o săptămână? În acest fel nu se poate continua.

În această săptămână nu va mai exista nicio schimbare de miniștri. La momentul potrivit vom discuta aceste propuneri. Nu se va întâmpla nimic până după 1 decembrie.

Nu îmi e teamă nici de suspendare. Toate acțiunile mele se încadrează în cadrul constituțional.

Unii speculează că aș bloca activitatea guvernului. Nici vorbă. Guvernul este complet, nu are decât să lucreze. Ministrul stă și muncește în folosul țării până când se publică în Monitorul Oficial actul de eliberare din funcție.

Am spus că Guvernul Dragnea Dăncilă e un accident al democrației. Nu cred că vă așteptați acum să evaluez miniștri.

Sărbătorile naționale trebuie respectate cum se cuvine. Nu cred că românii au nevoie de acesc circ de remanieri înainte de sărbătoarea națională. Haideți să sărbătorim Centenarul așa cum se cuvine.”

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău