fbpx

61980551.jpg

Rușinea națională care ocupă postul de prim ministru, Viorica Dăncilă, a comis-o din nou! Să reprezinți Executivul unui stat, a cărui limbă nu o stăpânești, este un afront adus unei întregi națiuni.

Viorica Dăncilă a prezentat, înaintea şedinţei de Guvern de joi, date ale Institutului Naţional de Statistică privind creşteri în diferite sectoare  economice.

"Sunt date oficiale care arată faptul că Guvernul a avut dreptate şi care infirmă, cu argumente incontestabile, predilecţiile opoziţiei, aşa-zişilor analişti sau, mai grav, a unor instituţii publice", a spus Dăncilă, făcând confuzie între "predilecţii" şi "predicţii".

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Totodată, premierul a greşit spunând "a unor instituţii publice", forma corectă fiind "ale unor instituţii publice".

PREDÍCȚIE, predicții, s. f. (Livr.) Prevestire. [Pr.: -ți-e. – Var.: predicțiúne s. f.] – Din fr. prédiction, lat. preadictio, -onis.

Dex: PREDILÉCȚIE, predilecții, s. f. Înclinație, atracție deosebită pentru cineva sau ceva; preferință. ◊ Loc. adj. De predilecție = preferat, favorit. ◊ Loc. adv. Cu(sau de) predilecție = de preferință, mai ales, îndeosebi. – Din fr. prédilection.

Și pentru că nu ne putem abține de la a face o predicție, Viorica va fi iar ținta predilectă a internauților. 

61980551.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg