61980551.jpg

Rușinea națională care ocupă postul de prim ministru, Viorica Dăncilă, a comis-o din nou! Să reprezinți Executivul unui stat, a cărui limbă nu o stăpânești, este un afront adus unei întregi națiuni.

Viorica Dăncilă a prezentat, înaintea şedinţei de Guvern de joi, date ale Institutului Naţional de Statistică privind creşteri în diferite sectoare  economice.

"Sunt date oficiale care arată faptul că Guvernul a avut dreptate şi care infirmă, cu argumente incontestabile, predilecţiile opoziţiei, aşa-zişilor analişti sau, mai grav, a unor instituţii publice", a spus Dăncilă, făcând confuzie între "predilecţii" şi "predicţii".

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Totodată, premierul a greşit spunând "a unor instituţii publice", forma corectă fiind "ale unor instituţii publice".

PREDÍCȚIE, predicții, s. f. (Livr.) Prevestire. [Pr.: -ți-e. – Var.: predicțiúne s. f.] – Din fr. prédiction, lat. preadictio, -onis.

Dex: PREDILÉCȚIE, predilecții, s. f. Înclinație, atracție deosebită pentru cineva sau ceva; preferință. ◊ Loc. adj. De predilecție = preferat, favorit. ◊ Loc. adv. Cu(sau de) predilecție = de preferință, mai ales, îndeosebi. – Din fr. prédilection.

Și pentru că nu ne putem abține de la a face o predicție, Viorica va fi iar ținta predilectă a internauților. 

61980551.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.