fbpx

44237959_2190056674610021_4968447390970281984_n.jpg

Deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, anunță modificarea legislației privind măsuri suplimentare de protecție a mediului.

Postarea deputatului USR Rădulescu pe Facebook:

”În vara aceasta, Comisia Europeană a atenționat România în legătură cu deficiențele semnificative în ceea ce privește monitorizarea poluării aerului pe întregul său teritoriu.

Acest avertisment vizează atât rețeaua de monitorizare a aglomerărilor urbane, cum ar fi celebrele șase stații de la noi, de la PH1 la PH6, cât și principalii poluanți - dioxidul de sulf, dioxidul de azot și oxizii de azot, pulberile în suspensie, plumbul, benzenul, monoxidul de carbon și ozonul, arsenul, cadmiul, mercurul, nichelul și hidrocarburile aromatice policiclice – toate, iarăși, bine cunoscute ploieștenilor și locuitorilor din împrejurimi.

Asigurarea unui mediu înconjurător sănătos și confortabil este un drept constituțional de care ar trebui să ne bucurăm cu toții!

Astăzi, voi depune o nouă propunere pentru modificarea și completarea legii protecției mediului, în sensul definirii cât mai exacte a unor termeni precum: accident ecologic, emisie, amplificator de sunet, zonă rezidențială, expert, titular de instalație ș.a.

Sunt convins că, dacă aceste modificări vor trece, problemele complexe care apar în evoluția dinamică a activităților antropice cu impact în transformările din aer, apă, care ne afectează pe toți, de atâția zeci de ani, vor fi mai ușor de rezolvat”.

Credit foto: Sorin Petculescu

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg