20181011_211919_ab962.jpg

După ce observatorulph.ro a publicat astăzi articolul A început demolarea Uzinei 1 Mai din Ploiești. În locul fabricii se va construi un mall - FOTO, deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, a postat pe Facebook următorul mesaj:

Fondată, în 1908, de un grup de petroliști. 
Pe atunci, se numea “Societatea de reparații foraj” și era un atelier specializat în repararea echipamentelor petroliere.

În 1913, Societatea este preluată de compania petrolieră “Societatea creditul Petrolier”. Se construiesc noi hale, iar producția se diversifică – rezervoare și conducte pentru transportul țițeiului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

1922 – “Societatea Anonimă Română pentru Industria Petrolului – Concordia” cumpără “Societatea creditul Petrolier”, schimbă numele uzinei în “Departamentul Uzinele Metalurgice Ploiești”. De acum, se extind halele, se construiesc unele noi – o turnătorie și o cazangerie - și se trece la producția de echipamente de extracție și foraj.
După cele de-al doilea război mondial, fabrica este naționalizată și devine ceea ce, mai bine de jumătate de secol, se va numi – și va rămâne în conștiința ploieștenilor – 1 Mai.

18.000 de salariați. Se lucra în trei schimburi.

Instalații de foraj petrolier cu performanțe de nivel mondial.

Întinsă pe o suprafață de zece ori mai mare decât Casa Poporului.

Insolvența.

Astăzi, a început demolarea amintirii a ceea ce a fost, cândva, un simbol.
Peste, va fi construit un mall, fix de ceea ce au cel mai mult nevoie ploieștenii... Nu un spital, nu un parc, că și așa în Bariera București nu sunt, nu se va planta o pădure. Ci o cutie imensă, unde să stăm închiși de bună voie, făcând cumpărături, de unde să dăm chek in și tag-uri, unde, o dată intrați, sub lumina constantă, să nu știm când e zi sau noapte...


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Administrație
  • Marți, 18 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

Comisie anti-poluare la Primăria Ploiești

În contextul în care reclamațiile privind calitatea aerului din Ploiești sunt la ordinea zilei, iar legislația în domeniul mediului s-a modificat, autoritățile locale sunt obligate să întocmească...