fbpx

20181011_211919_ab962.jpg

După ce observatorulph.ro a publicat astăzi articolul A început demolarea Uzinei 1 Mai din Ploiești. În locul fabricii se va construi un mall - FOTO, deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, a postat pe Facebook următorul mesaj:

Fondată, în 1908, de un grup de petroliști. 
Pe atunci, se numea “Societatea de reparații foraj” și era un atelier specializat în repararea echipamentelor petroliere.

În 1913, Societatea este preluată de compania petrolieră “Societatea creditul Petrolier”. Se construiesc noi hale, iar producția se diversifică – rezervoare și conducte pentru transportul țițeiului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

1922 – “Societatea Anonimă Română pentru Industria Petrolului – Concordia” cumpără “Societatea creditul Petrolier”, schimbă numele uzinei în “Departamentul Uzinele Metalurgice Ploiești”. De acum, se extind halele, se construiesc unele noi – o turnătorie și o cazangerie - și se trece la producția de echipamente de extracție și foraj.
După cele de-al doilea război mondial, fabrica este naționalizată și devine ceea ce, mai bine de jumătate de secol, se va numi – și va rămâne în conștiința ploieștenilor – 1 Mai.

18.000 de salariați. Se lucra în trei schimburi.

Instalații de foraj petrolier cu performanțe de nivel mondial.

Întinsă pe o suprafață de zece ori mai mare decât Casa Poporului.

Insolvența.

Astăzi, a început demolarea amintirii a ceea ce a fost, cândva, un simbol.
Peste, va fi construit un mall, fix de ceea ce au cel mai mult nevoie ploieștenii... Nu un spital, nu un parc, că și așa în Bariera București nu sunt, nu se va planta o pădure. Ci o cutie imensă, unde să stăm închiși de bună voie, făcând cumpărături, de unde să dăm chek in și tag-uri, unde, o dată intrați, sub lumina constantă, să nu știm când e zi sau noapte...

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg