fbpx

download (2).jpg

Deputatul PSD Georgian Pop a depus un proiect legislativ care prevede acordarea unui concediu legal pentru divorț, de tre zile lucrătoare, la cerere, angajaților care trec prin "trauma desfacerii căsătoriei".

Ce prevede proiectul:

Concediul pentru divorț se acordă în condițiile prevăzute de prezenta lege, în scopul de a veni în sprijinul celor ce trec prin această situație pentru acomodarea la noua situație din viața lor. Cei ce au divorțat au dreptul la un concediu pentru divorț de 3 zile lucrătoare, în condițiile prevăzute de lege.
Indemnizația pentru concediul pentru divorț se plătește din fondul de salarii al unității și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective.
Concediul pentru divorț se acordă la cerere, de către angajator, în următoarele 4 săptămâni de la data constatării sau, după caz, a pronunțării divorțului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În expunerea de motive, Pop afirmă că divorțul este o traumă care afectează anual "peste 60.000 de adulți și aproximativ 17.500 de copii". "Se impune ca statul să acorde o atenție sporită persoanelor care trec printr-un astfel de eveniment
familial", afirmă Pop.

Proiectul a fost înregistrat la Senat și va sta în dezbatere publică. Camera Deputaților este decizională.

sursa: hotnews.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook