fbpx

deputat-roberta-anastase-proiect-autobuze-ploiesti.jpg

Deputatul PNL Roberta Anastase a oferit, joi, în cadrul unei conferințe, mai multe detalii cu privire la inițiativa pe care o va propune Primăriei Ploiești și Consiliului Local un proiect prin care să se asigure transportul elevilor la unitățile școlare. 

„Este un proiect care a funcționat, din păcate, doar pentru o scurtă perioadă de timp la Ploiești, prin anul 2000. Acest proiect a început cu succes anul acesta la Cluj și cred că este bine să învățăm din experiențele bune”, a precizat deputatul Roberta Anastase.

Parlamentarul a mai adăugat că proiectul ar fi benefic „pentru familiile cu copii, dar, în același timp, este un program care ar sprijini un lucru pe care încercăm să-l rezolvăm de foarte mulți ani în Ploiești și aici vorbim de problema poluării”. Totodată, deputatul Roberta Anastase a precizat că și-ar dori ca autobuzele care vor transporta elevii să fie nepoluante, având în vedere și intenția municipalității de a achiziționa autobuze noi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Separat, deputatul Roberta Anastase a anunțat că lucrează la o inițiativă legislativă legată de acest program, „care vizează modificarea Codului Rutier astfel încât copiilor să le fie asigurată siguranța, modificarea codului rutier vizând necesitatea opririi mijloacelor de transport, de orice tip, pe ambele sensuri, în momentul în care un autobuz școlar oprește lângă o școală”.

La Cluj, din acest an școlar, se află în derulare un proiect pilot prin care elevii din clasele 0 - IV de la mai multe școli merg la cursuri cu autobuze speciale, în acest sens fiind stabilite cinci trasee, spre unitățile de învățământ.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg