salarii-bani-plopeni.jpg

Adoptarea noii legi a salarizării, în care stabilirea drepturilor salariale sunt lăsate la latitudinea consiliilor locale, duce la discriminări absurde, dat fiind faptul că fiecare autoritate locală poate majora salariile numai dacă bugetele locale permit acest lucru. Regula se aplică inclusiv la Prahova, unde zeci de primării nu vor avea bani de salarii majorate.

 

Dacă primăriile cu bugete mari își vor permite creșteri salariale chiar și de peste 50%, alte primării, inclusiv din Prahova, nu au cum să adopte majorări salariale.

„Legea în sine este proastă. Nu se poate vorbi de o salarizare unitară, ci de discriminări pentru anumiți funcționari publici, care au aceeași pregătire, au aceeași vechime, însă nu pot beneficia de creșteri substanțiale salariale”, a declarat pentru Observatorulph.ro Dragoș Niță, primarul orașului Plopeni, unde creșterile salariale vor fi doar de 5 %. Edilul a precizat că la stabilirea noii grile de salarizare se va ține cont și de influența asupra bugetului local.

În situația de la Plopeni sunt și alte primării din județ, unde bugetele locale nu permit creșteri salariale majore. La polul opus sunt primăriile Brazi sau Ariceștii Rahtivani care au un buget mult mai mare.

 

La Bucov, de exemplu, comuna care are 11.330 de locuitori, creșterea salarială va fi de 25%, însă chiar și așa au apărut disensiuni după ce alte localități învecinate vorbesc de creșteri salariale mult mai mari.

Primarul comunei Bucov, Ion Savu, consideră că legea trebuia gândită astfel încât să nu creeze disensiuni în rândul angajaților, prin stabilirea unui procent clar de creștere.