fbpx

panica-aeroport-barbat-transportat-spital.jpg

Autoritățile au fost alertate marți noapte, în urma unui apel primit la 112, că un pasager aflat la bordul unei aeronave care urma să aterizeze pe Aeroportul „Henri Coandă” din București prezintă simptome de febră tifoidă.

„Sub coordonarea directă a ministrului Sănătății, Sorina Pintea și a dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, care s-au deplasat la aeroport, echipa Direcției de Sănătate Publică Ilfov a demarat procedurile care se impun în astfel de situații. Din echipa prezentă la aeroport a făcut parte și Ion Iordănescu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor”, a precizat Ministerul Sănătății.

Pasagerul a suferit de febră tifoidă cu o luna în urmă și este negativat, a mai precizat Ministerul Sănătății, care a anunțat că nu există riscul de transmitere a acestei afecțiuni.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pasagerul, care acuza o stare de slăbiciune, a fost extras din aeronavă și transportat cu o ambulanță la Spitalul „Victor Babeș” în Capitală pentru stabilizare.

Ceilalți 194 de pasageri au coborât din aeronavă în condiții de siguranță și nu există risc de contaminare. Medicii au precizat că febra tifoidă se transmite doar pe cale digestivă, nu și aeriană.

„Am vrut să mă asigur că sunt respectate cu strictețe toate procedurile care se impun în astfel de situații și pot să spun acum că, împreună cu reprezentanții aeroportului, lucrurile s-au desfășurat foarte corect. Nu a fost o situație gravă, dar am certitudinea că dacă lucrurile vor sta altfel, ne vom descurca” a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

foto Arhivă, cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg