fbpx

geronimo-branescupaul-sorin-stanescu.jpg

Firma lui Stănescu, Farmavet, vinde dezinfectanți instituțiilor statului pentru a combate epidemia de pestă porcină africană. Principalii clienți sunt Direcțiile Sanitar Veterinare din subordinea Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, instituție condusă de Geronimo Brănescu, prieten și fost asociat cu Sorin Paul Stănescu. Farmavet a obținut peste 5.200 de contracte publice, inclusiv de la instituții conduse de Brănescu.

Pentru a fi stopată pesta porcină este nevoie de cantități uriașe de deinfectanți de uz veterinar și cele mai multe contracte merg către Farmavet, firma deținută de Sorin Paul Stănescu.

Afaceristul este prieten și fost partener de afaceri cu Geronimo Brănescu, actualul șef al Autorității Naționale Sanitar Veterinare. Direcțiile Sanitar Veterinare din județele afectate de pesta porcină au cumpărat dezinfectanți de la Farmavet. Este vorba de Forsept și de Aldezin, un dezinfectant care a fost folosit și în combaterea gripei aviare din 2005. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Paul Sorin Stănescu, controversat om de afaceri din industria medicamentelor, este nașul de căsătorie al lui Dragnea junior. 

Fiul lui Liviu Dragnea, a scăpat de 10.000 de porci de la ferma din Salcia, județul Teleorman, înainte de răspândirea pestei porcine.

Ferma Salcia a obținut subvenții de la Uniunea Europeană pentru 34.000 de porci în 2017.

Ferma lui Valentin Dragnea a primit în 2016 de la Agenţia Naţională de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) subvenții în valoare de 665.812 de euro – suma aferentă pentru aproape 24.000 de animale. În 2017, suma subvențiilor acordate pentru bunăstarea animalelor s-a ridicat la 978.232 de euro. Valoarea subvenţiei se acordă după o formulă din care reiese că la Salcia au fost crescuţi 34.000 de porci.

Coincidențe, coincidențe, coincidențe...

sursa: libertatea.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg