fbpx

ministrul-petre-daea-1.jpg

După ce SRI a dezvăluit că a transmis 132 de informări pe tema pestei porcine din 2016 încoace, ministrul Agriculturii a dat vina pe Dacian Cioloş, pentru că era premier la acea vreme. Între timp, s-a mai găsit un vinovat... Petre Daea, a declarat la Târgovişte, în județul Dâmbovița, că pesta porcină se răspândeşte foarte repede, iar factorul uman este cel care, din nefericire, propagă acest virus.

„Din nefericire, se propagă foarte repede şi acum factorul uman este cel care duce acest virus dintr-o parte în alta, prin neînţelegerea fenomenului, prin grija pe care o are faţă de neamuri să se ducă cu o bucată de carne de acolo de unde a tăiat porcul, fără să fie un control sanitar-veterinar în prealabil”, a spus Daea, citat de Agerpres.

Ministrul a venit în Dâmboviţa după ce duminică dimineaţă a fost confirmat primul caz de pestă porcină în judeţ, în comuna Lucieni.

Acesta spune că, din informaţiile pe care le are, „factorul uman” propagă acum virusul pestei porcine.

”Ancheta este în derulare. Informaţiile pe care le am conduc, cum s-a întâmplat şi altă parte, la faptul că factorul uman este cel care, din nefericire, propagă acum acest virus, pentru că nu toţi înţeleg, nu toţi realizează că este o boală extrem de periculoasă. Această boală nu se vede, nu se aude, nu se simte, o realizezi numai în momentul în care pune jos animalul. Am discutat cu directorul DSVSA, care mi-a spus că a fost anunţat de vineri de existenţa unui porc mort la gospodăria respectivă, gospodăria avea trei porci, s-a dus acolo, semnele clinice nu arătau ca fiind pestă porcină africană, au luat analize, iată cât de perfid acţionează”, a precizat Petre Daea.

Daea mai declarase, anterior, și că virusul peste porcine „nu vine călare pe bicicletă' și de aceea e dificil de controlat.

Ministrul a asigurat și că boala o suportă statul. „Îi despăgubim pe toţi”, a precizat el, zilele trecute.

sursa: libertatea.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg