delia.jpg

O fetiță în vârstă de 6 ani dintr-un centru de plasament din județul Vaslui oferă o adevărată lecție de viață. Deși are un handicap grav, micuța merge la o școală obișnuită de stat.

Delia, care s-a născut fără mâini și picioare, a fost abandonată de părinți la naștere.

În momentul în care a fost abandonată de părinți, ea a fost preluată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGSAPC) Vaslui.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Deși are această problemă, Delia are un intelect peste media copiilor de vârsta ei. De aceea fetița și-a dorit să meargă la grădiniță la fel ca toți ceilalți copii, iar acum este în clasa zero.

Alături de alți 15 copii, Delia a fost înscrisă în clasa „Albinuțelor”, ce este coordonată de o învățătoare cu inimă mare și cu experiență în ceea ce privește copiii cu dizabilități.

Delia va merge la școală doar însoțită de instructorul de educație de la centrul de plasament unde este rezidentă. Reprezentanții DGASPC Vaslui îi caută acum fetiței un scaun special în care să stea la cursuri.

Vestea bună pentru Delia este că, atunci când va crește, va putea purta proteze, în condițiile în care are monturi care să permită acest lucru. Până atunci, însă, micuța fără mâini și fără picioare rămâne un exemplu de curaj și ambiție cum rar poate fi găsit.

05-dsc1765-e1536687685973.jpg

citește mai multe pe libertatea.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.