download.jpg

Se împlinesc 90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului, de pe vârful Caraiman. Monumentul a fost ridicat în memoria eroilor din Primul Război Mondial.

Regina Maria şi tânăra regină Elena, mama regelui Mihai, s-au interesat îndeaproape de mersul construcţiei. Aflată la 2.291 de metri deasupra mării, Crucea a intrat în Cartea Recordurilor drept monumentul aflat la cea mai mare altitudine din lume.

Citește și Pestera-Padina, o zonă superbă din Bucegi, este stațiune turistică doar pe hârtie

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În anii '50, Crucea Caraiman nu a mai fost iluminată şi a fost la un pas să fie distrusă. Localnicii povestesc că potentaţii comunişti locali au trimis câţiva muncitori să taie braţele Crucii aşa încât să rămână doar o coloană înaltă în vârful căreia să fie amplasată steaua roşie.

Dar pe drum, unul dintre ei ar fi căzut într-o prăpastie, iar altul şi-a rupt piciorul şi că, înspăimântaţi, nici ceilalţi nu şi-au mai îndeplinit sarcina de partid. Legendă sau nu, Crucea Caraiman a supravieţuit.

Citește articolul integral pe digi24.ro

 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.