Alegeri-referendum-vot-BEC.jpg

Am putea avea două zile de vot, la referendumul pentru familia tradițională. Motivul îl constituie faptul că există riscul ca referendumul să nu atingă pragul minim de 30% prezență la vot, adică în jur de 5 milioane și jumătate de români care să își exprime opțiunea în privința căsătoriei dintre un bărbat și o femeie.

Pentru a fi siguri că va fi un succes, PSD vrea să repete situația de la referendumul din 2003, pentru aprobarea Legii de revizuire a Constituției României.

Din estimări a reieșit, atunci, că ar fi necesare 2 zile pentru ca 50% + 1 din alegători să se prezinte la vot, așa că referendumul a fost organizat pe parcursul a două zile.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Guvernul vrea să se asigure că se atinge pragul pentru validarea scrutinului, astfel că, marți, cel mai probabil va da o Ordonanță de Urgență prin care va stabili că scrutinul se desfășoară sâmbătă și duminică.

Legea de organizare a referendumului a fost modificată, astfel că noua legislație spune că proiectul de revizuire adoptat de Parlament va fi trimis la Curtea Constitutionala pentru ca aceasta sa îl evalueze si abia apoi va fi publicat în Monitorul Oficial, dacă primeste aprobarea CCR.

De la data publicării vor curge cele 30 de zile, termen în care trebuie organizat referendumul.

Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere. Acest lucru s-a produs, deja, în cazul referendumului pentru familia tradițională, prin votul de luni, din plenul Senatului.

Executivul va stabili, prin hotărâre de Guvern, data referendumului precum și aspectele legate de campania electorală.

sursa: g4media.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.