fbpx

bani-compensatii-angajati.jpg

Guvernul a aprobat joi o ordonanță de urgență care prevede acordarea de compensații financiare pentru angajații care și-au pierdut locurile de muncă din fermele afectate de pestă porcină 

Potrivit actului normativ, fiecare angajat va primi un ajutor lunar, timp de șase luni. „Guvernul a decis, așadar, astăzi, printr-o ordonanță de urgență, acordarea unor compensații tuturor salariaților din sectorul crescătorilor de suine afectați de concedierile colective pentru motive neimputabile acestora. Așadar, angajații care vor rămâne fără locuri de muncă vor beneficia de completarea indemnizației de șomaj, de compensații neimpozibile, în valoare de 500 de lei, ce se vor acorda lunar pentru o perioadă de maximum 6 luni, începând cu data încetării contractului individual de muncă”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, la puțin timp după adoptarea actului normativ.

Ordonanța stabilește și câteva condiții minime pentru acordarea compensațiilor de la bugetul de asigurărilor pentru șomaj, printre care și obligativitatea existenței unei vechimi de 6 luni la același angajator. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

ANOFM va gestiona acordarea acestor compensații.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg