bani-compensatii-angajati.jpg

Guvernul a aprobat joi o ordonanță de urgență care prevede acordarea de compensații financiare pentru angajații care și-au pierdut locurile de muncă din fermele afectate de pestă porcină 

Potrivit actului normativ, fiecare angajat va primi un ajutor lunar, timp de șase luni. „Guvernul a decis, așadar, astăzi, printr-o ordonanță de urgență, acordarea unor compensații tuturor salariaților din sectorul crescătorilor de suine afectați de concedierile colective pentru motive neimputabile acestora. Așadar, angajații care vor rămâne fără locuri de muncă vor beneficia de completarea indemnizației de șomaj, de compensații neimpozibile, în valoare de 500 de lei, ce se vor acorda lunar pentru o perioadă de maximum 6 luni, începând cu data încetării contractului individual de muncă”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, la puțin timp după adoptarea actului normativ.

Ordonanța stabilește și câteva condiții minime pentru acordarea compensațiilor de la bugetul de asigurărilor pentru șomaj, printre care și obligativitatea existenței unei vechimi de 6 luni la același angajator. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

ANOFM va gestiona acordarea acestor compensații.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.