ODA4MjJjMzg5ODg4ZjJjYTcwMTYxNzU2NWJmNDk=.thumb.jpg

Rică și Vali sunt au fost bătuți de agenții Poliției Locale din sectorul 3, pentru că au fost prinși cu patru pești în parcul IOR din Capitală, deși pescuitul este interzis. Povestea lor este însă una impresionantă. 

Rică și Vali, de 15 și 18 ani, s-au născut într-o familie săracă, cu nouă copii, într-un bordei din Delta Văcărești, o zonă abandonată după căderea comunismului și recucerită de natură.

Familia Enache, din care fac parte cei doi copii, a trăit într-o baracă improvizată în mijlocul naturii. 16 oameni, dintre care 11 copii, au trăit izolați în mijlocul Bucureștiului, fără acces la utilități, educație sau medici. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Povestea lor a ajuns în atenția activistului Valeriu Nicolae, fost secretar de stat în Guvernul Cioloș, care îi sprijină pe copiii vulnerabili din cartierul Ferentari.

„Rică și Vali sunt doi copii buni care au ghinionul să se fi născut într-o familie săracă. Rică a fost cu mine în Suedia. Ce s-a întâmplat ieri este dezgustător. Sper să existe o fărâmă de bun simț rătăcită pe undeva prin Primăria domnului Negoiță și să avem sancțiuni rapide. Poate preia cazul și vreo televiziune căci altfel mă îndoiesc să avem vreo reacție”, a scris Valeriu Nicolae, după ce a aflat că cei doi frați au fost bătuți.

Distins cu "World’s Children’s Prize", pentru „eforturile sale neobosite de a sprijini copiii extrem de vulnerabili din ghetoul Ferentari”, Valeriu Nicolae și Rică, dar și alți copii pe care i-a ajutat, au ajuns să fie primiți de Regina Silvia a Suediei.

Polițiștii care i-au agresat pe cei doi frați vor fi cercetați disciplinar. 

citește mai multe pe digi24.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Miercuri, 16 Ianuarie 2019
  • De Andra Ilie

Accident pe DN 1D, la Ciorani

Două autoturisme au fost implicate, miercuri dimineață, într-un accident rutier petrecut pe DN 1D, la Ciorani. Din primele informații, unul dintre șoferi ar fi făcut atac de panică și a fost...