fbpx

52c926c0-af00-4dd3-b445-dd48fd67c9ec.jpg

Sunt multe întrebări la care se caută răspunsuri, după protestele din Piața Victoriei, în special după seara zilei de vineri.

Privind miile de fotografii și clipuri video care circulă pe internet, se pot face destule speculații, care însă nu folosesc nimănui. Important este calmul, puterea de a te abține până când nu reușești să deslușești contextul și ce se află în spatele fiecărei situații.

Ați văzut deja cum una dintre cele mai viralizate imagini (detalii AICI) are în spate o poveste diametral opusă față de ceea ce poate să inducă imaginea.

Să privim cu atenție alte imagini, încercând să ne punem întrebări firești. Se știe că violențele au început după ce câțiva agitatori au aruncat cu diverse obiecte în jandarmi, încercând să smulgă gardurile despărțitoare.

Protestatarii, oameni pașnici și civilizați nu se manifestau în acest sens. De unde a venit regia? Se dorea ca jandarmii să fie provocați, tocmai pentru a-și justifica acțiunea represivă, inumană, care rănească atât de multă lume complet nevinovată. Acei oameni pașnici reprezentau un adevărat pericol pentru guvernanți.

În astfel de cazuri, care nu sunt noi nici măcar în România, tacticile de diversiune funcționează impecabil. Infiltrezi agitatori în rândurile celor pe care îi dorești anihilați, iar continuarea este ca cea de vineri seara. 

Cu doar câteva mii de lei o astfel de problemă este rezolvată. Exista varianta în care autoritățile să îi identifice, fiind foarte ușor să îi scoți din mulțime și să îi anihilezi. Nu era cazul să dai cu bastoane și gaze lacrimogene în copii, bătrâni sau tineri care nu se manifestau deloc agresiv.

Dar scopul era evident altul, așa că jandarmii primiseră misiunea conform scopului final. Poate nu este așa, dar avem dreptul să analizăm, să primim răspunsuri, să aflăm.

Priviți imaginile următoare și încercați să găsiți o explicație pentru care un manifestant pașnic își acoperă fața sau stă cu gluga pe cap, în plină vară, la peste 30 de grade Celsius. Răspunsul este simplu: nu este manifestant. Rămâne ca acum să fie identificați. dacă anchetatorii nu au și ei vreo misiune specială, vor putea lesne să îi ”strângă de glugă”, pentru a afla de către cine au fost tocmiți.

Revenim și cu alte situații pe care merită să le cunoașteți în detaliu, fiind experiențe că vă pot ajuta să vă delimitați mai ușor în situații similare, pentru că vor mai fi. 

52c926c0-af00-4dd3-b445-dd48fd67c9ec.jpg

a3ef26f6-85f7-4529-9822-bb37f6440b86.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg